Vatandaşın korkulu rüyası yabani otlar temizlendi!

Yabani otlar yüzünden mezarlıklara giremeyen Kahramanmaraşlı vatandaşların şikayeti üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekiplerince çalışma başlatıldı.

Vatandaşın korkulu rüyası yabani otlar temizlendi!
Vatandaşın korkulu rüyası yabani otlar temizlendi!
GİRİŞ 25.05.2017 17:58 GÜNCELLEME 25.05.2017 18:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

12 ekip ve 30 personelle yürütülen bu çalışmayla Kahramanmaraş sınırlarındaki 1600 mezarlıkta yabani otların temizlenmesi sağlandı. Konuyla ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Sayim Ata şunları söyledi: "Bahar aylarının başlaması ile birlikte mezarlık alanlarında yeşeren yabani otların büyümesini engellemek dolayısıyla mezarlıklarımızın daha temiz ve daha güzel bir görünüm kazanması, otların yaz aylarında kurumasından sonra olabilecek yangınların önlenmesi, vatandaşların kabristan ziyaretlerinde herhangi bir sorun yaşamamaları için il genelindeki bütün mezarlık alanlarında yabani otlara karşı yoğun bir şekilde ilaçlama çalışması başlattık. Yabani ot ile mücadele çalışmaları kırsal mahallelerdeki bütün mezarlıklarda dâhil olmak üzere toplamda 1.600 adet mezarlıkta devam etmekte olup, bunun yanı sıra diğer temizlik ve bakım çalışmaları da Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı ekipler tarafından aralıksız olarak yapılmaktadır."

YORUMLAR 10
  • Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir çalışma ve her sene daha güzel oluyor...ilk yapıldıgı yıl ile gecen yıl yapılan calışmalardaki firma elemanlarının öz verilerine şahit oldum..şahsıma ben olsam o insanların yerinde kesinlikle o sekilde çalışmam her kesin canı tatlıdır..madem şikayet ediyorsunuz sizlerin orada yatanlara sahip çıkmamasından dolayı bu sekilde ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır..
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Mezarların yollarını planlayıp taşla dösersiniz olur biter ilaçlama nedir. Bu ilaçlamalar yüzünden yatıyor zaten oradakilerin çoğu. Kanser, alerji, astım aldı başını gitti!
    Cevapla
  • fsimsek 6 yıl önce Şikayet Et
    Bitkisel Gen kaynaklarımız da yok oluyor.. Bilginiz olsun..
    Cevapla
  • Canım Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    En büyük dertlerimizden biri bu. Farkında olmak lazım. Adam haklı.
    Cevapla
  • asaf aymaz 6 yıl önce Şikayet Et
    tek derdimiz de buydu
    Cevapla
  • fakirmucit 6 yıl önce Şikayet Et
    çok yanlış bir uygulama. ilaçlama yerine mekanik tedbirler ile otların biçilmesi gerekirdi. Tabiatın dengesini altüst ediyorsunuz !!!
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    işini yapması için şikayet değilde genelde ölmesi veya ciddi yaralanması gerekir ama bunada şükür. daha iyileri gelene kadar elimizdeki eniyisi bu. adamların günlük iş planlarına bakacaksın belediyelerde nekadar boş insa çıkdığı çıkar ortaya. mezarlıklarımızı bile bir hizaya sokup planlamıyorlar çoğu yerde gelişi güzel gömülüyor. artık şu mermer mezardan vaz geçilmeli eskilerimizde sadece başlık var şimdikiler yüksele yüksele kocamam mermerden anıt oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!