Nazi altınları değil ama gümüşleri bulundu!

Nazi dönemine ait gümüşten yapılmış 75 parça heykelcik ve biblo, Arjantin'de ele geçirildi.

Nazi altınları değil ama gümüşleri bulundu!
Nazi altınları değil ama gümüşleri bulundu!
GİRİŞ 21.06.2017 11:05 GÜNCELLEME 21.06.2017 11:08

Nazi döneminin altınlarının vagonlarla Polonya'ya götürüldüğü hep konuşuldu. Aradan geçen 60 yılı aşkın sürede bu altınları bulmak bir yana, izine bile rastlanılmadı. Ancak Nazi dönemine ait gümüşlere ulaşıldı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir koleksiyoncuyu basan emniyet güçleri, gizli bölümlerde saklanmış bir sandık içinde Nazi dönemine ait gümüş kalıntıları ele geçirdi. 

KAFA ÖLÇÜM ALETİ

Arjantin polisinin ele geçirdiği gümüş biblolar, heykelcikler ve eşyaların tamamının gümüşten yapıldığı açıklandı. Ele geçen eşyalar arasında Hitler’e ait fotoğrafların negatifleri de bulunuyor. Sandıktan Hitler'in gümüşten yapılmış, büstü, gamalı haç, kum saati, bıçaklar, mızıkalar ve kafa ölçüm alete de çıktı. 55 yaşındaki koleksiyoncunda bulunan Nazi döneminin gümüş biblo ve heykelciklerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Arjantin Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich, “Yaptığımız ilk incelemede ele geçirilenlerin tümünün orijinal olduğu belirlendi” dedi. Nazi dönemine ait gümüş kalıntıların Buenos Aires'te bulunan müzede sergileneceği de açıklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"