Cumhuriyet'ten büyük çarpıtma!

Cumhuriyet Gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili büyük bir çarpıtma habere imza attı.

Cumhuriyet'ten büyük çarpıtma!
Cumhuriyet'ten büyük çarpıtma!
GİRİŞ 29.06.2017 12:29 GÜNCELLEME 29.06.2017 12:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2016 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 46 bin kişinin suçlandığını yazdı. Adalet Bakanlığı ise Cumhuriyet'in bu haberini kesin bir dille yalanladı.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Cumhuriyet Gazetesinin 28 Haziran 2017 tarihli nüshasında yayınlanan "Hakaret Mesaisi" başlıklı haberde "2016'da 240'ı çocuk 46 Bin kişi Erdoğan'a hakaretle suçlandı" ifadeleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2016 yılı adli istatistiklerinde yer alan 46.193 rakamı TCK'nın 299-301. maddelerinde düzenlenen "Devletin Egemenliğine ve Organların Saygınlığına Karşı İşlenen Suçlar" ile ilgili yapılan toplam işlem sayılarını ifade etmektedir. 

2016 yılında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Cumhuriyet Başsavcılıklarınca 2776 dosyada 4098 suçtan 3658 kişi hakkında kamu davası açılmıştır. 
Gerçek bu iken hiçbir araştırma ihtiyacı duymadan yayınlanan haber,Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde algı oluşturmaya yönelik, gazetecilik etik ve ahlak ilkeleri bağdaşmayan, gerçekleri yansıtmayan çarpıtma bir haberdir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR 7
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber yapıp kamuoyuna yanıltıcı bilgi vermenin cezası yokmu ? verin cezasını.
    Cevapla
  • mfa 6 yıl önce Şikayet Et
    bir numaralı gizli gâvur gazete bu! tamamen teröre destek veriyor. bunu devlet görüyor peki merak ediyorum neden bir khk çıkarıp sesi kısılmıyor yada kapatılmıyor? bu örgüt! temsilcisi kapatılmalı
    Cevapla
  • kısık ses 6 yıl önce Şikayet Et
    bu haberlere kaynak bilgileri chp nin arka bahçesi istihbarat şefleri olan ajan memurlar vasıtasıyla aldıklarına kesin kez eminim tabiki gerçek değil çamur at izi kalsın ve ifşa olmamaları için net vermiyorlar yoksa ajanları ortaya çıkacaktır.Biz görüyoruz her koldan bilgi topluyorlar ve organize haldeler tek hedefleri var Oda Sn Cumhurbaşkanımız ve ona ulaşabilecek ve yakınında olan destekleyen herkes!!!
    Cevapla
  • baybars 6 yıl önce Şikayet Et
    bırakın gazetecilik muhalefet bu gaste resmen vatan hainliği dahi ülkeme secilmiş cumhur başkanıma komplo yalan algı her şey var bir gazetecilik yok ve her gün yayın yapıyor Cumhuriyet ve Cumhuriyet halk partisinde kapanması lazım ölmeden bir rahat edelim bu hainleden
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet.gazetesi cumhuru içine sindiremeyen.işi gücü yalan ve düzmece haberlerle bu ülkeyi kaosa sürükleme cabasında olan bir yayın organıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!