Bakanlık TSK'da FETÖ için özel birim kuruyor

Nurettin Canikli'nin Dün Fikri Işık'tan devraldığı Milli Savunma Bakanlığı'da FETÖ'yle mücadele için özel birim kuruluyor.

GİRİŞ 20.07.2017 08:34 GÜNCELLEME 20.07.2017 08:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığına getirilen Nurettin Canikli, görevini Başbakan Yardımcılığı görevine atanan Fikri Işık'tan devraldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabine değişikliğinin ardından Milli Savunma Bakanlığında devir teslim töreni düzenlendi.

Fikri Işık, törende yaptığı konuşmada, 24 Mayıs 2016'da devraldığı Milli Savunma Bakanlığı görevini iç huzuruyla devlet tecrübesine, siyasi birikimine güvendiği Canikli'ye devrettiğini belirtti.

"EN ZOR SÜREÇ"

Milli Savunma Bakanlığı görevini 420 gün büyük onur, gurur ve bahtiyarlıkla yerine getirmeye çalıştığını aktaran Işık, "Bu süreç sadece Milli Savunma Bakanlığı açısından değil, Türkiye Cumhuriyeti açısından da son derece kritik ve zor bir süreç oldu."diye konuştu.

Işık, bakanlık görevine atanmasının 50'nci gününde Türkiye'nin, tarihinin en büyük ihanet girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin yaşandığını anımsattı. Darbe girişiminin akamete uğratılması için gece boyunca mücadele verdiklerini dile getiren Bakan Işık, "15 Temmuz'dan sonra da bir yandan hain FETÖ ile amansızca mücadeleyi sürdürürken, diğer yandan da bir daha ne FETÖ ne de başka bir terör örgütünün, illegal yapının TSK'yı ele geçirememesi için, bu noktada özellikle hiç kimsenin bir daha bu kutsal ocağı ele almaması için gerekli yapısal reformları ardı ardına hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

FETÖ'YLE MÜCADELEDE ÖZEL BİRİM

Bakanlığı Nurettin Canikli'ye devreden Fikri Işık, TSK'da FETÖ'cülerin temizlenmesi içim özel bir brim kurularak güvenlik soruşturmalarının devam edeceğini açıkladı.

Öte yandan yeni Bakan Canikli'nin önemli görevlerinden biri de ilerleyen günlerde gerçekleşecek YAŞ'ın sekreterya işlerinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılması olacak.

YORUMLAR 9
  • mustafa mumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    hep dış güçler bize bizi değiştirmek için ajanlar sokuyorlar. bizde dış güçlere aile tipi ajanlar gönderelim.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah çatlı gibi yiğitleri artık ABD,ye Avrupaya gönderme zamanı geldi bile..
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Özel birimi ABD,ye Avrupa,yada gönderin! yoksa bunlar fetöyü vermeyecekler!..
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    önceden derin yapı YAŞ toplantısından önce hükümete isimleri sunuyordu hükümet hemen kabul ediyordu yoksa balans ayarları darbe ile korkutuluyordu o defterler kapansı çok şükür tsk her yerde ağırlığını gösteriyordu jandarmaya tanınan haklar jandarma şehir merkezinden alındı.meclis güvenliği tsk bakıyordu polise devredildi.yaş sekreterliği sivile devredildi tsk yeniden diyazn edildi avrupa normlarına çekildi.
    Cevapla
  • Kudret 6 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi tam avrupa ülkesi olduk masaallah
    Cevapla
  • ali veli 6 yıl önce Şikayet Et
    bir şekilde hep bakan ..
    Cevapla
  • Mete TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakanların her sene değişmesi bence yanlış. Daha tecrübe kazanmadan neyin ne olduğunu anlamadan bir bakmışın değişiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi