Ankara'yı kana bulayacaklardı! Bomba patlayınca...

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki evinde imal etmeye çalıştığı "TATP" tipi patlayıcının infilak etmesinin ardından gözaltına alınan şüpheli ile eşi ve kızı tutuklandı.

Ankara'yı kana bulayacaklardı! Bomba patlayınca...
Ankara'yı kana bulayacaklardı! Bomba patlayınca...
GİRİŞ 07.08.2017 13:16 GÜNCELLEME 07.08.2017 23:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 17 Temmuz'da Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki evde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine giden polis ekipleri, Yüksel K. ile eşi Tülay K. ve kızı Beyzanur K'yi gözaltına aldı.

EVDE PATLAYICI ELDE ETMEK İSTERKEN PATLADI

Emniyette 14 gün gözaltında tutulan şüphelilerin ifadeleri ve çalışmalar sonucu kamu kurumunda tekniker olarak görev yaptığı öğrenilen Yüksel K'nin piyasadan elde ettiği malzemelerle evde "TATP" tipi patlayıcı üretmeye çalışırken patlamanın meydana geldiği belirlendi.

Evdeki aramada bulunan aynı türdeki yaklaşık 900 gram patlayıcı, bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildi. Aramalarda ayrıca terör örgütü DEAŞ'a ait çeşitli yayınlar ele geçirildi.

Erkek kardeşi DEAŞ'a katılmak isterken yakalandı

Yapılan araştırmalarda, Yüksel K'nin erkek kardeşinin DEAŞ'a katılmak istediği, bunun için iki kardeşin daha önce Gaziantep'e gittikleri ancak örgütle irtibat sağlayamadıkları, Yüksel K'nin erkek kardeşinin ikinci kez aynı kente gittiği sırada gözaltına alındığı tespit edildi.

TUTUKLANDILAR

Serbest bırakılmasının ardından yurt dışına yerleşen erkek kardeşinin, Yüksel K. ile mail aracılığıyla haberleşmeye devam ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, 31 Temmuz'da çıkarıldıkları mahkemece Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

İLK TERÖR ÖRGÜTÜ EL KAİDE KULLANDI

İlk olarak El Kaide tarafından kullanıldığı belirtilen, bomba köpekleri ve dedektörler tarafından tespit edilememesi nedeniyle diğer terör örgütlerince de son dönemde tercih edilen "TATP" (TriAsetonTriPeroksit), ev ortamında üretilebiliyor. "TATP", taşınma ve depolanması sırasında sürtünmeye, ısıya ve darbeye hassasiyeti nedeniyle reaksiyona geçebiliyor.

Yetkililere göre, söz konusu patlayıcı, Türkiye'de terör örgütleri DEAŞ ve DHKP-C tarafından kullanılıyor.

Eryaman'da 19 Ekim 2016'da düzenlenen ve canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen DEAŞ üyesi Ahmet B'nin ölü ele geçirildiği operasyonda da TATP tipi patlayıcı ele geçirilmişti.

YORUMLAR 10
  • hknslh 6 yıl önce Şikayet Et
    hala tutukluyoruz deli olacam ya.. adam bombayı patlatsa can alacak, adam patlatmadan yakalansa bu seferde içeride besliyoruz bu hainleri.. yok mu bunun başka yolu? Yok mu ibret alınacak cezalar?
    Cevapla
  • müslüm 6 yıl önce Şikayet Et
    idam ,idam ......
    Cevapla
  • 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür hakk'ın gazabına uğramışlar..
    Cevapla
  • Asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye operasyonunu golgelemek ve turkiye nin zora girmesi icin bombalar patlatmayi kaos olusturmayi planlayan kefereler ve destekci medyasi plan pesinde operasyon sirasinda yasanacak kayiplari suistimal edecek siyasileride var ama milletim kendine guveniyor ezecegi başı iyi biliyor
    Cevapla
  • abidin kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    bu itleri sağ yakalamayacaksın. bunların yaşaması haram.öldürün gitsin bunları.
    Cevapla
  • Kardesim 6 yıl önce Şikayet Et
    Amenne Ilahi adalet ten suphemiz yoktur.Lakin Yardan beyin vermis goz vermis agiz vermis vucut ve organlarini vermis kullan diye.Adam daes ten iceri alinmis hicbir sekilde ne ona ne ailesine ozel izleme yada tedbir konmamis, bumudur adalet? illa ellerinde mi patlamalarini bekliyelim? Dunyanin herhangi bir yerinde oyle olay oldugunda ailesi dahi goz altinda tutulur takip edilir.bizde hakim beyler saliveriyor..olmaz olsun boyle adalet..
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    öyle değil işte Belçika ,Hollanda hatta Almanya salıveriyor gitsinler diye nasıl olsa nereye gidecekleri kimin başına bela olacakları belli . Bunlar imansız itoğlu it, gavura bir saldırıyor Müslümana yüz saldırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı