Akın akın Suriye'ye dönüyorlar!

Kilis Valiliği'nin izniyle Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda geçişi sırasında izdiham görüldü

GİRİŞ 20.08.2017 13:40 GÜNCELLEME 20.08.2017 13:50
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı nedeniyle ülkelerine geçiş yapmak isteyen Suriyeli sığınmacılar, Öncüpınar Sınır Kapısı'na akın etti. Suriyeli sığınmacılar, geçişlerin 6'ncı gününde sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

Gümrük kapısında işlemleri yapılan ve ülkelerine geçmek isteyen Suriyeliler, izdihama yol açtı. Görevlilerin müdahalesiyle önünü geçilen izdihamda bazı kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Sınırda bekleyen bazı sığınmacıların, 40 dereceye ulaşan sıcakta güneşten korunmak için şemsiye kullandıkları görüldü.

RAKAM 12 BİNİ BULDU

Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğünce oluşturulan mobil hizmet birimindeki işlemlerinin ardından, polis tarafından çıkışları yapılıp ülkelerine gönderiliyor.

AFAD yetkilileri, son 5 günde yaklaşık 12 bin Suriyelinin ülkelerine geçiş yaptığını aktardı.

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 156
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi böylesi zor duruma düşürmesin. gitsinler bir daha gelmesinler diyenlere sesleniyorum. suriyelilerin yerinde siz olsaydınız ne yapardınız acaba ? ateşe doğru,silahların,bombaların ve zalim esedin zulmune doğru üzerine çoluk çocuğuyla gitmek...kolay mı sanırsınız? rahat rahat siz bilgisayar başında böyle yazın bakalım.
    Cevapla
  • Sümeyye 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya madem gidip orada güzelce bayram falan yapabiliyorlar bayram yapılacak kadar güvenli hale geldi madem orada kalsınlar artık mümkünse ekonomimiz çökecek suriyeliler yüzünden her yönden zorlanıyoruz artık gidebilenler gitmeli. Ak partiliyim ama artık böyle düşünüyorum.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    gittikleri yerde yerleşsi,nler artık geri gelmesinler
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim devlete düşen gideni geri almamak
    Cevapla
  • izmirli 6 yıl önce Şikayet Et
    geri gelmesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız