Erdoğan: TEOG sınavının kaldırılması lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında TEOG sınavının kaldırılması gerektiğini söyledi ve burs miktarlarını açıkladı

GİRİŞ 15.09.2017 21:09 GÜNCELLEME 15.09.2017 22:28
Bu Habere 253 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında yaptığı açıklamada, TEOG sınavının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım.

Biz TEOG'la mı geldik  Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün.

Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin.

"SAYIN BAŞBAKAN'LA KONUYU PAYLAŞACAĞIM"

Bunun kararını verecek olan hükümettir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Bakanıma, Başbakanıma bir kere söylerim olur biter.

Ama ben Sayın Bakan'a söyledim, yarın zaten Sayın Başbakanımızla burada görüşmem var, kendisiyle bunu paylaşacağım. Bak böyle böyle. Hafta başı bu böyle başlamış veya önümüzdeki hafta devam edecek, bu konuda artık kararı kesinlikle süratle alalım Başbakanım, bunlardan kurtaralım bu ülkeyi.

Biz artık böyle ilkel bir durumda değiliz, o geçmişte kaldı, neler çekti bu ülke yetti artık.

ERDOĞAN BURS MİKTARLARINI DA AÇIKLADI

Burslarla ilgili soruya da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lisans öğrencilerine kredi burs 470 lira oldu. Ayrıca geçen yıl 285 yurtlardaki beslenme yardımı ise 330 liraya çıkartıldı. Şimdi yüksek lisans öğrencilerine 940 liraya, doktora yapanlara ise 1410 liraya çıkarttık." ifadelerini kullandı.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUMLAR 253
  • isimsiz necmi 5 yıl önce Şikayet Et
    2 gün sonra lgsssssssss
    Cevapla
  • MERVEVATANAŞKI 6 yıl önce Şikayet Et
    bence de çok güzel bir karar. Ancak ne zaman olucak çünkü eğer bu sene olmazsa bizlere haksızlık gibi bişey olucak ve teog zaten bütün öğrencileri sitrese sokuyor lise seçme derken bu sefer daha fazla sitrese giriliyo, bu da öğrencinin ders notlarını etkiliyor sayın CUMHURBAŞKANIMIZ ne söylediyse neye karar verdiyse hepsi doğrudur Allah onu başımızdan eksik etmesin. HEPİMİZ YANINIZDAYIZ. CUMHUR BAŞKANIM'A SAYGILAR SELAMLAR ...
    Cevapla
  • Fetih1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni gelecek sınav sisteminin adı FLGS( Fen lisesine geçiş sınavı) SBGS(Sosyal bilimler lisesine geçiş sınavı) İHLGS( İmam hatip lisesi giriş sınavı) MLGS( Meslek lisesi geçiş sınavı) SLGS( Spor lisesi Geçiş sınavı ) Ama sınav merkezi değilde okullar yaparsa TORPİL %10000...olur o yüzden mecbur merkezi olacak Yoksa soruları satan olur zengin çocukları ıyi liseleri doldurur anadolunun insanı kaybeder .çok güzel bir sistem var aklımda ama bizi kim takar bir fikir alın açın bir internet sitesi yeni sistem nasıl olmalı insanlar yorumlarını yazsın. Özellikle öğretmenlerin fikirlerine başvurusun
    Cevapla
  • Okullar Sınavla 6 yıl önce Şikayet Et
    TEOG kalksın ama Okullar kendileri sınavla alacaksa o zaman öğrenciler bir çok okul için daha çok sınava girmek zorunda kalmayacak mı. Buna da çare bulunmalı.. Ayrıca özel okullar iyice kıymete binebilir.
    Cevapla
  • Lethwin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemle ne elde ediceksiniz bunu açıklayin yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!