Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika: Hafta sonu çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahmin raporuna ilişkin bir son dakika uyarısı daha gerçekleştirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, hafta sonu İstanbul'da çok kuvvetli sağanak yağış beklenildiği uyarısında bulundu. Vatandaşların, ani sel, su baskını, kuvvetli poyraz ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika: Hafta sonu çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika: Hafta sonu çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!
GİRİŞ 30.09.2017 14:53 GÜNCELLEME 30.09.2017 14:53

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporuna ilişkin bir son dakika uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, hafta sonu İstanbul için çok kuvvetli sağanak yağış beklenildiği uyarısını gerçekleştirdi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da yarın Avrupa, pazar günü Anadolu yakasında ağırlıklı olmak üzere çok kuvvetli, yer yer şiddetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Kırklareli ve Tekirdağ çevresinde de yarın sağanak etkili olacak. Yağışların özellikle Vize, Demirköy, Saray ve Çerkezköy'ü içine alan doğu ilçelerinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Çanakkale'nin doğusundaki Gelibolu, Lapseki, Biga, Çan ve Yenice ile Balıkesir'in kuzeyindeki Erdek, Bandırma ile Gönen ilçelerinde de hafta sonu kuvvetli yağış bekleniyor.

Bu bölgelerdeki vatandaşların, ani sel, su baskını, kuvvetli poyraz ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava durumu tahmin raporuna göre bugün, Ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Tekirdağ, Düzce, Sinop, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde 40-70 km/sa), eseceği tahmin ediliyor.

AKOM tarafından hava duruma ilişkin yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışlı havanın gün içerisinde mola vermesi ardından gece saatlerinde yeniden kuvvetlenerek özellikle boğaz çevresi ile Anadolu yakasında pazar sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde yağması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın da kuzeyli yönlerden fırtına seviyesinde eseceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE GENELİNDE GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU:

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bölgenin kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'