Barut imhasında kaza! Bir asker şehit

Ankara'da askerliğini yaparken, 5 Ekim'de süresi geçmiş barutların imhası sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan Taha Çelik, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu.

GİRİŞ 12.10.2017 14:34 GÜNCELLEME 12.10.2017 15:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda askerliğini yaparken, 5 Ekim'de süresi geçmiş barutların imhası sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan Topçu Onbaşı 21 yaşındaki Taha Çelik, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu. Henüz 2 aylık asker olan şehit Çelik'in Bursa'daki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Mevlana Mahallesi'nde oturan Nazime ve Muhlis Çelik çiftinin 6 çocuğundan en büyüğü olan Taha Çelik, 2 ay önce uzun dönem asker oldu. Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda onbaşı olarak vatani görevini yapan lise mezunu Çelik, iddiaya göre, 5 Ekim günü kullanma süresi geçmiş barutların imhası sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Ambulansla GATA'ya kaldırılan Çelik, tedaviye alınırken, haber üzerine Ankara'ya gelen Çelik ailesi de çocuklarının sağlık durumunu burada takip etti. Taha Çelik, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, sabah saatlerinde şehit oldu. Acı haberi Ankara'da öğrenen Çelik ailesinin evi, Türk bayraklarıyla donatılırken, evin önüne Yıldırım Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.



Bekar olan ve askere gitmeden önce herhangi bir işte çalışmadığı belirtilen Taha Çelik'in cenazesi, yarın öğle vakti Mevlana Camii'nde düzenlenecek askeri törenin ardından Hamitler Şehitliği'nde toprağa verilecek.


 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • armes 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah ailesine sabırlar versin
    Cevapla
  • pilot 6 yıl önce Şikayet Et
    barut kazası diye birşey yoktur patlamamış havan topları mühimmatı imhası vardır..onuda rürtbeli astsubaylar veya başçavuşlar yaparlar..ben olsam dava açarım..bu rütbelilerden doğan bir ihmaldır..ben kendim de topçu olarak yaptım şırnak akdizginde aynı olay bizimde başımıza geldi.patlamamış mühimmatları çukur açıp gömüyorduk ve adına da barut imhası diyorduk maalesef
    Cevapla
  • Soru Yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Sürveyan denilen rütbeli personelin bu işi yapması gerekmiyormu. Sadece bu görevi nedeni ile extra tazminat alarak Beş bin lira maaş alan personel neden yapmadı bu işi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!