Fatma Şahin'e ödül

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen Avrupa Ödülleri’nin bu yılki sahiplerinden biri de Gaziantep oldu.

Fatma Şahin'e ödül
Fatma Şahin'e ödül
GİRİŞ 13.10.2017 10:43 GÜNCELLEME 13.10.2017 10:43

Türkiye’nin, 9 Ağustos 1949’dan bu yana üyesi olduğu Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen Avrupa Ödülleri’nin bu yılki sahiplerinden biri de Gaziantep oldu. Gazi şehir, ilki 2012 yılında Avrupa Diploması, ikincisi 2016 yılında Avrupa Şeref Bayrağı ve bu yıl ise Avrupa ödülünün üçüncü nişanı Şeref Plaketi’yle ödüllendirildi.

Belediye tarafından Avrupa Şeref Plaketi ödülünün alınmasında, şehirlerin faaliyetlerine Avrupa’daki belediyeleri ne kadar dahil ettiği, kültürel ve sosyal etkinliklerini ne ölçüde yaptığı, uluslar arası gençlik programlarını ve sosyal, kültürel açıdan birlik beraberliğin sağlanması çerçevesinde dezavantajlı gruplara ne ölçüde etki edildiği konuları dikkate alındığı açıklandı.

Plana göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki Avrupa Şeref Plaketi Ödül Seremonisi’ne, AB Türkiye Delegasyon Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera başta olmak üzere çok sayıda AB bürokratı ve davetli katılacak. Törende, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e 16 Ekim 2017 Pazartesi Günü, Şeref Plaketi takdim edilecek.   

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor