Rusya'dan 'Kerkük' açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan Irak ordusunun Kerkük operasyonuna ilişkin açıklama geldi.

Rusya'dan 'Kerkük' açıklaması!
Rusya'dan 'Kerkük' açıklaması!
GİRİŞ 16.10.2017 14:21 GÜNCELLEME 16.10.2017 14:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak ordusunun Kerkük operasyonuna ilişkin açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki tüm sorunların barışçı yollardan çözülmesi ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarının Rusya'nın Kerkük'teki durum için arabuluculuk yapıp yapmayacağı sorusunu yanıtlayan Peskov, "Moskova, Bağdat ile iyi ilişkileri destekliyor. Irak ile önemli bir ticaret hacmine sahibiz. Bunun yanı sıra Iraklı Kürtlerle de tarihsel olarak sıcak ve dostane ilişkilerimiz var. Rusya, hem Irak'la hem de IKBY ile olan ilişkilerini önemsiyor" dedi.

Rusya'nın Bağdat ve Kürtler arasındaki tüm sorunların Irak'ın toprak bütünlüğü esas alınarak diplomatik araçlarla ve barışçıl yollardan çözülmesinden yana olduğunu kaydeden Peskov, Kürtlerin meşru haklarına ve çıkarlarına saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR 1
  • Bak sen 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve ABD Suriye'de anlaştıkları gibi ıraktada anlaşmışlar kürtlerin hakları ve kuracakları ülkelerine avukatlığa soyunmuşlar İran ve Türkiye birde Irak oturup geleceğinize kendiniz karar verin kafirler sizin topraklarınız için hesap peşindeler uyanık olun Kürdistan demek İran ve Türkiye'nin bölünür Suriye Irak olması demek akıllı olun ABD Rus dostluk oyunlarına kanmayın artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi