ABD'den sert çıkış: Her tehdidin altında onlar var

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İran'ı hedef aldı.

ABD'den sert çıkış: Her tehdidin altında onlar var
ABD'den sert çıkış: Her tehdidin altında onlar var
GİRİŞ 19.10.2017 04:51 GÜNCELLEME 19.10.2017 04:52
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İran'ı hedef aldı ve Ortadoğu'da barış ve güvenliğe yönelik her tehdidin arkasında İran olduğunu iddia etti.

BM Güvenlik Konseyi'ndeki Ortadoğu ve Filistin konulu toplantıda konuşan Haley, konuşmasının tamamını İran'a ve nükleer anlaşmaya ayırarak sert eleştiriler yöneltti. Haley, İran'ı teröre ve bölgesel istikrarsızlığa neden olmakla suçladı.

HER TEHDİT İRAN İLE BAĞLANTILI

İran'ın "saldırgan, istikrarsızlaştırıcı ve yasa dışı davranışlarının sorgulanmamasının aptalca olacağını" söyleyen Haley, Suriye Yemen ve Lübnan'daki konvansiyonal silahların kaynağının İran olduğunu ileri sürdü.

 Haley, "Ortadoğu'da barış ve güvenliğe yönelik her tehdit İran ile bağlantılı." dedi.
 
ABD, Fransa, Avustralya ve Ukrayna'nın Yemen'e roketatarlar, makineli silahlar ve tanksavar füzeler taşıyan gemilerini durdurduğunu belirten Haley, İran'ın BMGK'nin Yemen'de Husilere yönelik silah ambargosu kararlarını ihlal ettiğini dile getirdi.
 
İran'ı füze denemeleri yapmakla eleştiren Haley, "Kuzey Kore'nin füze denemeleri yanlışsa neden aynı kurallar İran için geçerli değil ve göz yumuluyor." ifadesini kullandı.
 
RUSYA'DAN ABD'YE ELEŞTİRİ
 
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise Haley'nin, Filistin sorunun görüşüldüğü BMGK oturumunda Filistin soruna hiçbir şekilde değinmemesine dikkati çekti.
 
Nebenzia ,"ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley'nin Filistin sorunundan bir kez bahsetmemiş olması hayal kırıklığına uğrattı." diye konuştu.
 
Filistin sorununda hiçbir şekilde ilerleme kaydedilememesinden üzüntü duyduklarını belirten Nebenzia, İsrail-Filistin sorununa çözümde bölgesel girişimleri desteklediklerini söyledi.

YORUMLAR 66
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Her olayın altında iran değil, her melanetin altında ABD vardır.
    Cevapla
  • Nazım Zengin 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne söylerseniz söyleyin ben İran'ı ABD'ye tercih ederim. Ümmetin vahdeti olmadan ABD-İsrail dünyanın sırtından inmeyecek. Eğer ABD birilerinden nefret ediyorsa bilin ki onlar ileride müttefiklerimiz olacaklardır.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail 1948'den beri(69 yılda) 24.000 Filistinliyi katletti İran ve kuklaları 2011'den beri(6 yılda) 155.000'i savaşçı 145.000'i sivil 300.000 insanı katletti(sadece belgelenen ölümler ve Irak Yemen hariç) Konuşulacak bir şey varsa o da İran
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yasin baba : bu kadar iran dusmanligi yaptin ama malisef biryere varamadin . degilmi !? peki hicmi yorulmadin ? karsilignda ne elde ettin bari sunu soyle bakalim kimden .....?
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    sizi boykot ederek ve onemsemeyerek cokertecegiz. eninde sonunda Turkiyenin ve muslumanlarin onunde diz cokeceksiniz. ey abd israil almanya hepiniz batmis bitmek uzeresiniz. silah sanayimiz abdyi bitirecek. otomobil ve 3.havalimani almanyayi bitirecek. boykotumuz ve nefretimiz israili bitirecek.
    Cevapla
  • osmanoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    inşaAllah...
    Cevapla
  • ebrar 6 yıl önce Şikayet Et
    bakın bu tensiz in yaptıklarına sözde orta doğuda İran ın barış ve güvenliği bozduğunu söyleyene bak.belki onlar unuttu ama biz unutmadık Irak halkına sözde demokrasi ve hürriyet getireceğini söyleyen abd 10 yılda 1 milyon Müslümanı öldürdü.Ey Müslüman ülkeler bu büyük şeytana karşı ne zaman birleşeceksiniz.adamlar kendilerini beyaz tüm Müslümanları siyah zenci görüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar