2 bin motosiklet ile Cumhuriyet' konvoyu!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı.

GİRİŞ 29.10.2017 15:49 GÜNCELLEME 29.10.2017 15:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Bayramı İstanbul'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstanbul'daki tören, Vatan Caddesinde İstanbul Valisi Vasip Şahin,1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın araç üzerinden  halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Beylikdüzü Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, 52. Motorlu  Piyade Tümen Komutanlığı emir komutasındaki karma bando eşliğinde İstiklal  Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesinin  ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kutlama mesajı okundu.

Vali Şahin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, bugün 19  Mayıs 1919'da başlayan şerefli mücadelenin taçlandığı günün, Cumhuriyetin  kuruluşunun 94. yıl dönümünü idrak etmenin kıvanç ve gururunun yaşandığını  belirtti.

Büyük bir inanmışlık ve azimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  önderliğinde tek olan milletin, tarihindeki her aşamada olduğu gibi hür yaşama  idealinden bir an olsun vazgeçmediğini, eşi görülmemiş bir mücadelenin sonunda  istikbali ve istiklali hakkında tek söz ve yetkinin yine kendisinde olacağına  dair kararlılığını 94 yıl önce tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade eden  Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"29 Ekim 1923, yedi düvelin ayağımıza vurmak istediği pranganın  sökülüp atıldığı, işgalci zorbaların vatan toprağından kovulduğu şanlı zaferin  bir nişanesidir. Samsun'da başlayıp, tüm yurdu saran bağımsızlık ateşi, adım adım  yükselen kurtuluş azmi Türkiye Cumhuriyetini inşa etmiş, emperyalizmin tüm  oyunlarını bozmuştur. Cumhuriyetimiz, asil bir direniş uğruna, yüce bir  karaktere, tavizsiz bir Hürriyet şuuruna sahip necip milletimizin en kıymetli ve  en büyük eseridir. Büyük milletimiz, 29 Ekim 1923'te, şanlı mazisinin en önemli  silkinişlerinden birini daha gerçekleştirmiş, bağımsızlığın bu miletin karakteri  olduğunu bir kez daha tüm cihana haykırmıştır. Sayısız badireyi atlatarak,  hürriyet yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyetle birlikte  müreffeh istikbale erişme iradesini de kesin olarak ilan etmiştir."

2 BİN MOTOSİKLET İLE 'CUMHURİYET' KONVOYU

Türkiye Motosiklet Platformu üyeleri, Cumhuriyetin 94. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kortej oluşturdu. Kadıköy Caddebostan'da toplanan motosiklet tutkunları 'Cumhuriyet' konvoyu oluşturup buradan Avrupa Yakası'na doğru harekete geçti. Motosikletlilerin geçişi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Edirne istikametinde trafiğe kapatıldı. Türk bayraklarıyla süslenmiş yaklaşık 2 bin motosiklet, korna ve sirenler eşliğinde kıta değiştirdi. Motosikletlilerin geçişi sırasında köprüde renkli görüntüler oluştu. Yaklaşık 10 dakika süren geçiş sonrası kapatılan yol yeniden trafiğe açıldı. Motosikletli grup, Beşiktaş istikametinden Edirnekapı Şehitliği'ne gitti. Gruptakiler, kortejin sona  erdiği Edirnekapı Şehitliği'ne, 81 ilden getirilen toprağı bıraktı ve şehitler  için mevlit okuttu.

YORUMLAR 4
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey motorcular 15 Temmuz gecesi de keşke böğle gelseydiniz muhteşem olurdu yinede muhteşem siniz.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sehitlerimize YÜCE ALLAHTAN rahmet diliyorum...Cumhuriyet bayramimiz kutlu olsun NE MUTLU TURKUM DIYENE....
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    yavuz ben TÜRKÜM VE TÜRKİYE DE YASIYORUM VE NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DİYORUM zoruna gisiyosa git arabistana orda yasa.....
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Müslümanım diyene demelisin. Türk olmak ne bu dünyada ne öteki dünyada işimize yarar. Ayrıca laik düzeni zorla uygulayan cumhuriyet kutlamaları da kutsuz olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar