Bir oda dolusu altın gördüm!

Mersin'in Tarsus ilçesi, 82 Evler Mahallesi'nde aylardır kazı yapılan evin sırrını A Haber İstihbarat Şefi Kubilay Gülbek canlı yayında açıkladı.

GİRİŞ 02.11.2017 08:46 GÜNCELLEME 02.11.2017 09:39
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Tarsus'ta 3 gündür olayı araştıran Gülbek, bölgede Roma dönemine ait bir saklı kente ulaşıldığını söyledi. Gülbek, bir polisin ölümünü de kapsayan gizemli kazıyla ilgili merak edilenleri şöyle aktardı:

Kazıyı Mersin Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar yürütüyor. Burada, M.Ö. 300'lü yıllara dayanan bir yeraltı kenti bulundu. Bu kente açılan tek kapı da bu evin altında yer alıyor. 2012'de defineciler bu evin haritasını buluyor. Trafik polisi Mithat Erdal definecilerle tanışıyor ve kazıyı birlikte yapıyorlar. 300 metre kadar antik şehre iniyorlar. Kapının girişindeki bölüm, o dönemin fakirhalkına ait. Daha elit tabakanın veya kralın yaşadığı alan birkaç kilometre ileride. Bugüne kadar çanak çömlek, testi, gözyaşı şişeleri, çocuk oyuncakları gibi basit malzemeler bulunmuş. Ancak definecilerden ihbarcı olan bir kişi "Yeraltı geçidinde dolaşırken bir oda dolusu altın gördüm" demiş.

İhbarcı olan bir defineci, polis memuru Mithat Erdal'ı, gözaltına alınıp serbet bırakılan Şenol isimli definecinin kendi silahıyla ensesine ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Başka bir ihbarcı da polis memuru Mithat Erdal ile FETÖ soruşturmasından tutuklanan dönemin ilçe emniyet müdürü Yaşar A.'nın definecilerle birlikte çalıştığını, kazıda değeri 19 milyon lirayı bulan altın sikkeler ve şamdanlar bulduklarını iddia etti.

YORUMLAR 42
  • Ugur 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence orada Altın yok... 25 milyar dolar Suriye'lilere harcayan kova devlet, 19 milyon dolarlık malzeme için bu kadar hummalı bir çalışmaya girmez... Orada çok özel birşeyler ama ne??? Bu arada TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN YAKINLARINA VE ÜLKEMİZE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM..
    Cevapla
  • fırat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi defineci palavrası ,bu işlerle uğraşanlar çok hayal görürler ve yalan söylerler.
    Cevapla
  • Momedoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    1 oda dolusu altın merkez bankası altın rezervinin bankalardan teminat olara aldıklarını saymazsak ortalama 100 ton yok. Şimdi bu duruma göre altının kütlesi demirden yaklaşık 3kat daha ağır olduğuna göre en az 20 25 ton gelir. Buda %25 rezerv artışı para değeri 3 750 000 000 000 ytl eder.yani 1 trilyon dolar. Kaç incil kaç gözyaşı damlası kaç heykel tablo bu para eder. Altın altın altın o öldürme bu altın yüzündense düşünün siz olsaydınız.ALLAH MUHAFAZA ben olsam neler olur bilmem.
    Cevapla
  • cafer 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah, hesap makinene kuvvet.
    Cevapla
  • amatör arkeolog 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bize de 7-8 senedir çanak çömlek kırığı bu nedir yahu...
    Cevapla
  • Bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kazı biter resmi açıklama yapılır. Ondan sonra ben buna itibar ederim. Bu tür iddialar hep ilgi çekici onun için ben temkinliyim bu konuda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!