Anadolu Grubu'nun sahibi Tuncay Özilhan kimdir? Yerli otomobil üretecek firma

Yerli otomobili üretecek ortak girişim grubu bulunan 5 firmadan biri Anadolu Grubu şirketi oldu. Peki, Anadolu Grubu'nun sahibi Tuncay Özilhan kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Tuncay Özilhan'ın detaylı biyografisi...

Anadolu Grubu'nun sahibi Tuncay Özilhan kimdir? Yerli otomobil üretecek firma
Anadolu Grubu'nun sahibi Tuncay Özilhan kimdir? Yerli otomobil üretecek firma
GİRİŞ 03.11.2017 23:20 GÜNCELLEME 03.11.2017 23:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'' tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlediği bu toplantıda yerli otomobilleri üretecek ortak girişim grubu listesini duyurdu. Yerli otomobil üretimi gerçekleştirecek firmalar Anadolu Grubu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu Holding olarak resmen açıklandı. Söz konusu grubu oluşturan firmalar, imzaları atmak üzere Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yerli otomobil üretimi için babayiğitler arıyoruz" çağrısından sonra, üretimin gerçekleştirilmesi için gönüllü olan iş adamlarından biri de BMC Holding'in sahibi Ethem Sancak oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'' tanıtım toplantısında Babayiğitlerin harf sırasına göre ilke Anadolu Grubu'dur. Otomotiv sektöründe ciddi birikimleri olan grubun projede yer almasını isabetli buluyorum. şeklinde ifadelere yer verdi.

Anadolu Grup'un 1952 yılında temelleri atıldı. Bünyesinde 80 şirket var. Otomobil sektöründe de çalışmaları olan Anadolu Grubu Sahibi Tuncay Özilhan.

Yerli otomobili yapacak şirketler belli oldu...Anadolu Grubu kimin? Tuncay Özilhan kimdir?

YERLİ OTOMOBİLLERİ HANGİ FİRMALAR ÜRETECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda yerli otomobilin üretiminde yer alacak beş firmayı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketi tanıtmak istiyorum.

1) Babayiğitlerin harf sırasına göre ilke Anadolu Grubu'dur. Otomotiv sektöründe ciddi birikimleri olan grubun projede yer almasını isabetli buluyorum.

2) İkinci şirket BMC grubudur. Kendilerini tebrik ediyorum.

3) Üçüncü babayiğidimiz ise Kıraça Holding.

4) Dördüncü babayiğidimiz Turkcell Grubu.

5) Beşinci Zorlu Holding'dir.

Projede bir de özel sektör koordinasyonunu yürütecek olan TOBB ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığımız var" dedi.

tuncay

TUNCAY ÖZİLHAN KİMDİR?

Anadolu Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, 9 Temmuz 1947 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. 

Saint Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde okumaya başlayan Özilhan, buradaki eğitiminin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde Long Island Üniversitesi'nde İşletme masterı yaptı.

İyi seviyede İngilizce ve Fransızca bilen Tuncay Özilhan üç çocuk babasıdır.

1977 senesinde babası İzzet Özilhan'ın kurduğu Anadolu Holding'in bünyesinde faaliyet yürüten Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile iş hayatına başlayan Tuncay Özilhan, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü, 1984 senesinden itibaren de Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevleri yaptı.

TUNCAY ÖZİLHAN KİMDİR ile ilgili görsel sonucu

2007 senesinin Mayıs ayında Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Tuncay Özilhan bu görevinin yanı sıra Anadolu Efes Biracılık, Efes Pazarlama, Tarbes, Coca-Cola İçecek (CCİ), Coca-Cola Satış ve Dağıtım, Hamburger Restoran İşletmeleri (McDonald's), ABank, Alternatif Finansal Kiralama, Alternatif Yatırım, Anadolu Alpha Gayrimenkul, Anadolu Elektronik (Samsung), Anadolu Termik Santralleri, Anadolu Taşıt Ticaret, Anadolu Vakfı ve Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Yönetim Kurulu Başkanlıklarını da sürdürmektedir. 

Tuncay Özilhan 1997 senesinde yılın iş adamı ödülünü aldı.

2001 senesinde TÜSİAD Başkanlığına seçilen Özilhan, 2003 senesinde bir kez daha 2 yıllığına başkan seçildikten 1 sene sonra görevi bıraktı.

tuncay

tuncay

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak