Son dakika Taşeron işçisi kadro haberleri! Başbakan'a yapılan sunum....

Milyonlarca taşeron işçisi gözünü kadro haberlerine çevirdi. Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte 23 Kasım perşembe itibariyle Taşerona kadro haberleri ve sondakika gelişmeleri...

Son dakika Taşeron işçisi kadro haberleri! Başbakan'a yapılan sunum....
Son dakika Taşeron işçisi kadro haberleri! Başbakan'a yapılan sunum....
GİRİŞ 24.11.2017 09:36 GÜNCELLEME 24.11.2017 09:37
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

21 Kasım salı son dakika Taşerona işçisine kadro haberleri gelmeye devam ediyor. Günlerdir Taşeron'a kadro bekleyenler gözünü Başbakan Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamalara çevirdi. Peki Taşerona kadro ne zaman gelecek? İşte binlerce kişinin merak ettiği Taşerona kadro gelişmeleri ve detayları...

BAŞBAKAN'A SUNUM YAPILDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilere kadro konusuna ilişkin 15 Kasım tarihinde açıklamalarda bulundu. Bu durumun yıl sonuna kadar çözüme kavuşması için var güçle çalıştıklarını aktaran Bakan Sarıeroğlu, taşerona kadro için yıl sonunu işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, kamuda taşeron istihdamına ilişkin, konunun yıl sonuna kadar bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Bakan Sarıeroğlu, kamuda taşeron istihdamı ile ilgili olarak bir kez daha yıl sonunu işaret etti.

Jülide Sarıeroğlu, ilk günden beri konuya ilişkin yaklaşımlarının şeffaf olduğunu, konunun yılsonuna kadar bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Sarıeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geldiğimiz aşamada inşallah kamudaki istihdamla ilgili üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Yılsonuna kadar şu anda sayın başbakanımızla ilgili mekanizmalarla bu konuların sunumlarını yapma aşamasına geldik. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşıp konu ile ilgili çok hızlı bir biçimde yol almaya çalışacağız. Yapılabilecek en iyi çalışmayı hayata geçirmiş olacağız diye inanıyorum.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI JULİDE SARIEROĞLU TAŞERON SÜRECİ HAKKINDA KONUŞTU

Sarıeroğlu, taşeron sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve gündemlerinde taşeron süreci olduğunu vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız."

Son 10 yılda 6,5 milyon kişiyi işe yerleştirdiklerine işaret eden Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda 5,2 oranında büyüme oranına sahibiz. Bu büyüme oranının istihdama yansıması için elimizden geleni yağacağız. İŞKUR çok önemli bir kurum. 2002'de 20 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Ekim ayındaki rakamları aldım 900 bin kişiyi işe yerleştirmiş. Türkiye'nin gelişimini bu rakamlardan görebiliriz. Son 10 yılda 8 milyon kişi iş gücü piyasasına girmiş bunun 6,5 milyonuna iş bulmuşuz. Bunun da 3,5 milyonu kadın. Bu rakamlar neredeyse bir Avrupa Birliği ülkesinin nüfusuna denk. Bu rakamlarla ilgili manipülasyon yapmaya çalışıyorlar ama kim ne derse desin rakamlar nettir. Türkiye 10 yılda 6.5 milyon insana istihdam sağlamıştır. İstihdam seferberliği kapsamında son 1 yılda 1 milyon 300 bin kişiye istihdam yaratmıştır. Bu yerilecek değil alkışlanacak bir performanstır. Dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir."

julide-sarıeroğlu

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: "O İŞ BİTTİ!"

Hükümet tarafından yapılan peş peşe gelen taşeron açıklamalarına son noktayı Başbakan Binali Yıldırım koydu. "O iş bitti." diyerek son dakika Taşeron işçiye kadro haberleri bekleyenlere müjdeyi verdi. "Başbakan Binali Yıldırım, Taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, "O iş bitti tamam, eli kulağında. Bugün yarın devreye girecek. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor." dedi.

binali-yıldırım-taşeron-müjdesi

 

MALİYET BAKAN NACİ AĞBAL'DAN TAŞERON KADRO AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin yöneltilen soruya cevap verdi. Ağbal, yılbaşına kadar taşerona kadro çıkarmayı planladıklarını söyledi.

naci-ağbal-kimdir

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Hükümetimiz sözünü yerine getirecek" diyerek Taşeron işçiye kadro müjdesi verdi "AK Parti hükümetleri bugüne kadar hangi sözü verdiyse yaptı. Bu konuda hükümetimizin verdiği sözlerden birisidir, programımızda yer almaktadır. Bakanlar Kurulumuzda daha önce defalarca görüşüldü. Bazı konularda ilave çalışma yapılması talimatı verildi ve bu çalışmalarda son noktaya geldi. İnşallah yeni yıla kadar veya en geç yeni yılın başında bu konuda atılması gereken adım atılacaktır."

bekir-bozdağ-taşeron

YORUMLAR 53
  • Gülhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kpss diye tutturan arkadaşlar; siz hiç yarın işe gelme dedikleri an işten çıkartılacağını bile bile yıllarca o kurumda haftanın 6 günü toplamda 60 saat ırgat gibi çalışmayı düşündüler mi acaba?
    Cevapla
  • temizlik personeli 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm umutlar ve hayaller yıkıldı.artık taşeron işçi bitti...
    Cevapla
  • T akbulut 6 yıl önce Şikayet Et
    Akıl akılda üstündür taşeron 1 yil devlette çalıştım otomatikman kadrolu oluyor bilginiz olsun devletimiz taşerona firmaya verdiği 1000 tl yi işçiye verecek para insanın cebine girecek ayrıca askent projesi başlatıp tum asgari ücretliler ev sahibi olmalı olmazmi.olur olur niye olmasın
    Cevapla
  • Beta 6 yıl önce Şikayet Et
    kpss diyen arkadaşLar kpss puanım 81 bir yere müraacat edemiyoruzki edemediğimiz içinde taşeron olarak çalışıoruz. şartLar tutmuorki hiç bir kurumu
    Cevapla
  • Alfa 6 yıl önce Şikayet Et
    Kpss de ne katakulliler dönüyor ne çabuk unuttular!
    Cevapla
  • alaattın dıllı 6 yıl önce Şikayet Et
    kapanan belde beledıye 2009 berı magduruz norm kadrosu oldugumuz halde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız