Dünyada ilk ve tek Türkiye kullandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde 2 adet SİHA bulunduğunu açıkladı.

GİRİŞ 17.11.2017 13:47 GÜNCELLEME 17.11.2017 14:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Haber7.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Envanterde olan ve alınması planlanan araçlar hakkında açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Jandarma genel komutanlığımız bünyesinde Aralık 2016 öncesinde hiç insansız hava aracı ve insanlı keşif uçağımız yokken, şu anda 3 İnsanlı Keşif Uçağı (İKU), 4 İnsansız Hava Aracı (İHA), 4 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) alımı yapılmış, 2 İKU ve 36 SİHA'nın da alımı planlanmıştır. Emniyet Genel Müdürlüğümüz bünyesinde de 2 İKU, 9 İHA, 2 SİHA alimi yapılmış olup, 2 İKU, 9 İHA, 3 SİHA alımı planlanmıştır. Bir taraftan terörle mücadelede, bir taraftan göçle mücadelede ve özellikle uyuşturucuyla mücadelede hava açısından elde ettiğimiz üstünlüğü devam ettirme gayretimiz sürekli politikalarımızın ana önceliği haline gelmiştir. Ayrıca daha önce hiç hava aracı olmayan Sahil Güvenlik Komutanlığımıza da 1 İKU, 6 İHA alımı planlanmıştır. Bunların yanısıra 2017 Ekim ayı itibarıyla bin 161 mini İHA drone mevcuttur ve 450 adet daha alım yapılacaktır" dedi.

DÜNYADA İLK VE TEK

Bakan Soylu'nun Emniyet Genel Müdürlüğünün envanterinde 2 adet SİHA bulunduğunu açıklaması sonrası Savunma Sanayii Araştırması Turan Oğuz Türkiye'nin taktik ve üzeri sınıfta Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) kullanan dünyanın ilk ve tek polis teşkilatı olduğunu bilgisini paylaştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • Türk Milleti 6 yıl önce Şikayet Et
    Söyliyeyim güzel kardeşim ben bölgeyi iyi bilirim bazen duvar gibi 90 derece dik dağlarla çevrili bölgede yağmurlu ve sisli havalarda yada bulutların dağların üzerini örttüğü zamanlarda değil İHA çıplak gözle bile 50 metre yanından geçen keçiyi köpek zannedersin veya göremezsin bile.
    Cevapla
  • necati 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar iha mız Sihamız var da haalaa karakolu nasıl taciz ediyorlar sınırda şehit veriyoruz ha bilen bi soylesin
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletim çok yaşa.
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlere helal olsun.
    Cevapla
  • sofii 6 yıl önce Şikayet Et
    yetmez yetmez yetmez. Düşmanımız çok içerde ve dışarda. Dünya'da savunmada ve terörü alt etmede bir numara olmalıyız. Hep daha iyisini yapalım . Elalem jet yapsın biz insansız jet yapalım. Elektrikli araba yapalım. Allah devletimize hükümetimize zeval vermesin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün