NATO'dan skandala ilk tepki: Özür diledi

NATO, Erdoğan'ın fotoğrafını seçen subayın ordudan atıldığını duyurdu. Atatürk fotoğrafını ise görevli teknisyenin seçtiğini açıklandı.

GİRİŞ 17.11.2017 14:32 GÜNCELLEME 17.11.2017 16:14
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

NATO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu skandal olaya ilişkin açıklama yaptı. NATO açıklamasında, söz konusu çirkin olaya karışan askerin ordudan atıldığı bildirildi.

NATO'nun açıklamasında Atatürk fotoğrafını da görevli teknisyenin seçtiği belirtildi.

ÖZÜR MEKTUBU YAYINLANDI

NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düşmanla işbirliği içinde gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındı. Norveçte'ki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı. 

Birinci olay Atatürk resmiyle ilgili olarak gerçekleşti. Bir teknisyen düşman saflarını temsil etmek için internette bulduğu Atatürk'ün fotoğrafını kullandı. Tatbikat esnasında Türk subaylarının olayı tespit etmesi sonrasında teknisyenin görevine son verildi.

ERDOĞAN ADINA SAHTE HESAP AÇMIŞ

İkinci olayda NATO içindeki sosyal medya paylaşım sitesinde Erdoğan adına açılan sahte hesapta NATO aleyhine paylaşımlarda bulunuldu.

TÜRK KÖKENLİ NORVEÇ SUBAYI ÇIKTI

NATO'nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki Türk subayların tespiti sonrasında sahte hesap açan kişinin Türk kökenli bir Norveç subayı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu subay ordudan atıldı.

 

 

NATO GENELSEKRETERİ DE ÖZÜR DİLEDİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, tatbikat skandalı nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

Skandala neden olan kişinin anında görevinden alındığını ve kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildiren Stoltenberg, "Bu kişi, NATO çalışanı değildir. Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memurdur. Bundan sonra bu kişi hakkında olası cezalandırma kararı Norveç yetkilileri tarafından verilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg, "Türkiye, NATO için değerli bir müttefiktir ve ittifakın güvenliğine önemli katkılarda bulunur." vurgusunu yaptı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili bugün şu açıklamayı yapmıştı:

"Amerika'nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun farkındayız. İttifak başka bir şey ama bu müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak başka bir şey. Kusura bakmayın yanlışları söyleyeceğiz. Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik."

YORUMLAR 82
  • unal70 6 yıl önce Şikayet Et
    anlayacagimiz su: yakinda Türkiyeye savas ilan edilecek cünkü eski abd baskani kissinger söyle demisti "isaril ortadguya hakim olacak" yani ortadoguya hakim olmasi icin Türkiye engeldir. yakinda savas cikacak herkes ona göre hareket etsin. Vergiler fazla su pahali mahali demeyin cünkü savunma sanayimize yatirimlarimiz var, su anda farkli bir dönem yasiyoruz amerika düsmanlarimiza yatirim yapiyor, türkiye gücsüzlessinki isgal edelim, tüm silahlarimiz NATO ya aittir erdoganinda rusyadan s 400 alimida bu savasin habercisidir, bosuna rusyadan o s400 leri almiyoruz. herseyin bir sebebi var...
    Cevapla
  • cenk 1071 6 yıl önce Şikayet Et
    nato müttefiki,Türkiye ye karşı suç işleyip yüzüne gözüne bulaştırdığı içinde özür masalları türetmişlerdir.
    Cevapla
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyesizliğin adını özür koyan özürlüler.....
    Cevapla
  • Gercekci 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz o askerin de gorwvlininde ipini çekeriz onlar evlerine yatmaya giderler türkiye ye düşmanlık eden herkes er yada geç ölümü enselerinde his s etsinler çünkü ölecekler.
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların özrü kabahatlerinden büyük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık