TSK'dan NATO skandalı hakkında açıklama

NATO tatbikatında Atatürk ve Erdoğan'ın hedef gösterilmesiyle ilgili TSK'dan açıklama geldi.

GİRİŞ 17.11.2017 19:18 GÜNCELLEME 18.11.2017 09:15
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Sıralı NATO makamlarınca yaşanan olaydan duyulan üzüntü ve olayın kabul edilemez olduğu belirtilerek yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiştir." denildi.

'NATO, YAZILI VE SÖZLÜ OLARAK ÖZÜR DİLEDİ'

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi’nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen “Trident Javelin” tatbikatında görevli bir personel tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin temsili düşman ülke liderleri arasında gösterildiği ayrıca bir başka personel tarafından da tatbikat için kullanılan sosyal medya çevriminde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak temsili düşman kuvvetleri işe işbirliği yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunduğu, tatbikata katılan TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) personeli tarafından tespit edilmiştir. Durumun Genel Kurmay Başkanlığı’na intikal etmesi üzerine olayın kabul edilemez olduğu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilerek tatbikata katılan TSK personelinin tatbikattan derhal çekilmesi Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından emredilmiştir. Sıralı NATO makamlarınca yaşanan olaydan duyulan üzüntü ve olayın kabul edilemez olduğu belirtilerek yazılı ve sözlü olarak özür dilenmiştir." denildi.

YORUMLAR 37
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    natonun türkiyeye faydadan çok zararı var üyelik dondurulsun
    Cevapla
  • abi 6 yıl önce Şikayet Et
    terör devleti abd yi nato'dan attırmamız gerekli. Terör devleti abd nin natoda yeri yok.
    Cevapla
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle sözle yazı ile özür kabul olunmaz hani NATO sekreteri s 400 için dedi ya bedelini öder bunlarda bedel ödemeli bir ceremesi olmalı hakaret var işin içinde o personeller NATO'dan ilişiği kesilmeli
    Cevapla
  • Hacı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan dost Olmaz
    Cevapla
  • Psikopat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptıklarına karşı incirliği kapatsak Ne güzel olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler