Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı Reza Zarrab açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Reza Zarrab davasıyla ilgili olarak, 'Davadan ne çıkarsa çıksın, biz doğru yaptık, ambargoyu delmedik' şeklinde ifadelere yer verdi. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları için de "Bu hamlesinin bedelini ödeyecek" sözlerini kaydetti.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı Reza Zarrab açıklaması!
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı Reza Zarrab açıklaması!
GİRİŞ 30.11.2017 17:13 GÜNCELLEME 30.11.2017 17:13

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen programda 18 ilden 51 milletvekiliyle kahvaltıda buluştu. Basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da yer aldığı toplantıya Adıyaman, Ağrı, Amasya, Antalya, Artvin, Bartın, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Giresun, Iğdır, Kırıkkale, Konya, Mersin, Trabzon ve Zonguldak milletvekilleri katıldı.

Toplantıda 21 vekil söz istedi, 8 vekil konuştu. Söz alamayan 13 vekil ise bir sonraki toplantıya dahil edildi. Vekiller, illeriyle ilgili sorunları Erdoğan’a aktardı.

ABD'deki Sarraf davasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Ambargoyu ihlal etmedik. Biz ABD'ye bu yönde taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil.Bizim İran ile ticari ve eneji konularına ilişkimiz var" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili de konuşan Erdoğan "Bu hamlesinin bedelini ödeyecek" şeklinde konuştu.

"DAVADAN NE ÇIKARSA ÇIKSIN BİZ DOĞRU OLANI YAPTIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıda “İran ile ticari ve enerji ilişkimiz var. Ambargoyu biz ihlal etmedik. Davadan ne çıkarsa çıksın biz doğru olanı yaptık. Biz ABD’ye böyle bir taahhütte bulunmadık. Dünya ABD'den ibaret değil. Bizim İran ile ticari ve enerji konularına ilişkimiz var” dediği öğrenildi.

"BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışına para gönderme iddiaları için de 'Bu hamlesinin bedelini ödeyecek' ifadesini kullandı.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Erdoğan’ın “Beyefendi şunu söyledi, bunu söyledi” yönündeki duyumlarının ardından yaptığı uyarıların da toplantıda ele alındığı kaydedildi.

Erdoğan’ın bu konuya ilişkin söylediği sözlere toplantıda açıklık getirdiği öğrenildi. Toplantıda, Erdoğan’ın ‘herkesin kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladığı, başka makamlara sorumluluk atarak yapılacak bir bahanenin asla dikkate değer bulunmaması gerektiği’ yönünde bir değerlendirme yaptığı kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!