Emniyet açıkladı! 23 bin kişi ihraç edildi

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok: " 17-25 Kumpası sonrası FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiştir"

GİRİŞ 12.12.2017 10:06 GÜNCELLEME 12.12.2017 11:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Tefti Kurulu Eğitim Açılı Seminerinde konuşan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, “17-25 kumpası sonrası FETÖile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiş, resen emekli, emekli veya istifa gibi nedenlerle meslekten ayrılan personelden bin 393'ünün rütbe unvan ve bunlardan doğan hakları geri alınmıştır” dedi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Tefti Kurulu Eğitim Açılı Semineri gerçekleşti. PEKOM Merter Polis evinde gerçekleşen seminerde konuşan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, FETÖ'dan ihraç edilen emniyet mensubunun sayısını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok,”17- 25 aralık kumpastı ardından hendek ve çukur ihanetleri ve hainliğin en ağırı olan 15 Temmuz hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlılığı, milletimizin tüm dünya ya örnek desteği, ordu içinde gerçek vatan evlatları ve tabi ki Türk polis teşkilatının destansı kahramanlıkları ile engellenmiştir” şeklinde konuştu.

 



“FETÖ ile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiş”

FETÖ'dan ihraç edilenlerinin sayısını açıklayan Altınok, “Özellikle FETÖile 17- 25 kumpasının hemen ardından gerektiği gibi mücadele eden tehlikenin farkında olarak hem genel operasyonlarla hemde kendi içindeki temizlikle uğraşan bir teşkilattan söz ediyorum. 17- 25 kumpası sonrası FETÖile irtibatı veya iltisakı tespit edilen 22 bin 987 teşkilat mensubu meslekten ihraç edilmiş; resen emekli, emekli veya istifa gibi nedenlerle meslekten ayrılan personelden bin 393'ünün rütbe, unvan ve bunlardan doğan hakları geri alınmıştır. Halen görevlerinden uzaklaştırılmış 12 bin 36 mensubumuzun ise durumları titizlikle incelenmektedir” diye konuştu.

“Türk polisi, 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde en temel rolü oynamıştır”

Konuşmasına devam eden Emniyet Genel Müdürü Altınok,“15 Temmuz öncesi içimizdeki hainlerin de ele başlarını uzaklaştırmasaydık, önemli birimlerimizden hain militanları ayırmasaydık, 16 Temmuz sabahı nasıl bir sabaha uyanırdık bunu herkes merak ediyor. Türk polisi kendi içindeki en başarılı ve titiz bir şekilde temizleyerek 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesine en temel rolü oynamıştır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Erk 6 yıl önce Şikayet Et
    Polis bu ülke için hayatından vazgeçti artık polisin özlük ve ekonomik hakkını versenizde yüzü Gülse biraz
    Cevapla
  • Deli dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin mantığınla bakarsan 80 milyon halkında yüzde onu fetöcü o zaman kafana göre yorum yapma o kadar çok fetöcü olsa diğer şehirlerde de polis destekleyip yapardı sayısı zaten belli bu hainlerin
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Darbe yapmazlardı, neden mi? Onlarda o yürek yoktur. Çalıntı sorular insana vatan sevgisi verdirmez.
    Cevapla
  • deli dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Onda birini temizlemişsiniz.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    çok az
    Cevapla
  • adalet bu değil. 6 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi bu kadar insan zaten darbeyi destekledi ve bu kadar polis suç işleyecek fiilde bulundu. hiç aklınızda çalışmıyor cidden bu kadar polis darbeye iştirak etmiş olsaydı o zaman görürdük günümüzü o darbe çoktan olurdu. kimse dahil olmadığı için darbe engellenebildi. ama siz şimdi suça karışmayanları suçlu ilan ederek haklı olduğunuz olayda haksız düşüyorsunuz maalesef. biraz akıl mantık tabi kiraya veya biata vermediyseniz. maalesef yapılan her haksızlıkta sizlerde ortaksınız. ahirette sizde sorumlu olacaksınız. masumlar için adalet şarttır. fiili suç yoksa ceza kesemezsiniz ama maalesef.
    Cevapla
  • G.s 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen o kadar çok ah alındıki sorumluları zor öder bu ahların vebalini. Kuru ile yaş ayrılmalı biran önce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil