Esenlerli gençler Kudüs için tek yürek

Esenler'de binlerce genç, sabah namazında buluşarak Kudüs ve dünyadaki tüm mazlum milletler için el açıp dua ettiler.

Esenlerli gençler Kudüs için tek yürek
Esenlerli gençler Kudüs için tek yürek
GİRİŞ 17.12.2017 16:00 GÜNCELLEME 17.12.2017 16:00

Gençler, Filistin davasına gösterdiği yakın ilgiden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için yazılan Teşekkür Mektubu için imza kampanyası başlattılar.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından başlayan tepkiler artarak devam ediyor. Ülkemizin hemen her bir köşesinde yaşanan tepkilere Esenler'den bir yenisi daha eklendi. Şimdiye kadar çeşitli toplantı ve mitinglerle provokasyon kararı protesto eden Esenler gençliği, şimdi de sabah namazında bir araya geldi. Esenler'in en büyük camilerinden birisi olan Esenler Dörtyol Merkez Camii'nde sabah namazında binlerce genç, Kudüs için bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da gençlerle birlikte sabah namazını kıldıktan sonra Kudüs için dualar etti. 

KUDÜS BİZE ALLAH'IN EMANETİ

Hep birlikte kılınan sabah namazının ardından konuşmalar gerçekleşti. Kudüs'ün, Allah'ın emaneti olduğunu ve Müslümanlar'ın bu emanete sahip çıkması gerektiğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz 100 yıl önce bedenen Kudüs'ten ayrılmıştık ama ruhen hep Kudüs'teydik ve 100 yıl sonra 'Kudüs, Filistin'in başkentidir' dedik. 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir' dedi Cumhurbaşkanımız. Kudüs bizim için sadece haritada yeri gösterilecek bir yer değil Kudüs bizim için Mescid-i Aksa'nın içinde olduğu, bizim ilk kıblemizin olduğu şehir, bize Hz. Ömer'in, Selahattin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in, Kudüs bizim için Allah'ın emaneti. Biz Allah'ın emanetine sahip çıkmalıyız. Bunun için Esenler'deki her kardeşimiz seccadesinin başına oturduğunda gönlüyle beraber duasını etmeli ve sadece duayla kalmamalı, bu topraklara oyun kuran oyun kuruculara, 'Bu oyunlar İstanbul'dan, Diyarbakır'dan, Edirne'den geri dönecek' deme duyarlılığını göstermeleri gerekmektedir" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Kudüs'e sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür eden Göksu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Selahattin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim'in torunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve 'Kudüs giderse ser de gider, Medine gider, İstanbul gider' dedi. Biz de Esenler olarak dedik ki, Cumhurbaşkanımızın arkasında yiğitçe, mertçe duralım ve zalimlere karşı durduğumuzu gösterelim ve Cumhurbaşkanımıza bir teşekkür mektubu yazalım ve bu mektubun altına imzalarımızı atalım."

KUDÜS İÇİN HER GÜN BİR ŞEY YAPALIM

Esenler'de sabah namazında Kudüs için dua etmeye gelenlerin ağırlıklı olarak gençlerin olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "İstanbul'un her ilçesinde Kudüs için hep beraber ayaktayız. 'Kudüs için ne yapabilirim?' diye sorduğumuz zaman birçok şeyi çözeriz. Bugün Trump'ın kararı için ayağa kalkmamız, gençlerin 'Kudüs için bugün ne yapabilirim?' diye sabah namazında bizlerle oluşu, Selahattin Eyyubi'nin torunu olmaya aday oluşları, bu coğrafyanın en büyük ümididir. Sabah namazlarında Kudüs için birlikte olabildiysek, Kudüs'ün fethi yakındır" ifadelerini kullandı. Temurci, Müslümanlar'ın ümmet olma bilinciyle Kudüs için teyakkuzda olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İÇİMİZDE KUDÜS ATEŞİ YANMALI

Mazlumların yanında olmamız için gençlere büyük iş düştüğünü belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Trump'ın kararı bizim için yok hükmündedir. Dolayısıyla bizim nerede olmamız lâzım? Bizim ve gençlerimizin çok çalışmamız lâzım. Teknolojiyi, yapay zekâyı gençlerimizin çok iyi takip etmesi ve kendilerini iyi eğitmeleri lâzım. Esenler'in gençleri sabah namazında Kudüs için buluştu. Birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. İslâm'ın gücünü hissetmeliyiz, içimizde Kudüs'ün ateşi yanmalı. Sessiz yığınların sesi olmalıyız. Sessiz yığınların sesi olan cumhurbaşkanımızın yanında olmalıyız. Tek yürek olmalıyız, içimizdeki o ateşi diri tutmalıyız" dedi.

DUALAR EDİLDİ, TEŞEKKÜR MEKTUBU İMZALANDI

Konuşmaların ardından Esenler Müftüsü Halil Şekerci eşliğinde binlerce genç, Kudüs ve dünyadaki tüm mazlum milletler için el açıp dualar ettiler. Gençler daha sonra Filistin davasına gösterdiği yakın ilgi ve önderliğinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan Teşekkür Mektubu'na imza kampanyası başlattılar. Kampanya kapsamında ilk imzaları da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu attı.

Bir hafta boyunca Dörtyol Meydanı, Esenler Metro, Turgutreis ESGEV önü ve Üçyüzlü Meydan'a konulan stantlarda on binlerce vatandaş tarafından imzalanacak Teşekkür Mektubu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir