Türkiye'ye yeni kuşatma! Sayı 65 bine çıktı

Suriye’nin kuzeyinden terör örgütleri eliyle Türkiye’yi çevrelemeye çalışan ABD, bu sefer Batı’dan, NATO üzerindeki gücünü kullanarak bir tür kuşatma planı uyguluyor.

Türkiye'ye yeni kuşatma! Sayı 65 bine çıktı
Türkiye'ye yeni kuşatma! Sayı 65 bine çıktı
GİRİŞ 24.12.2017 11:10 GÜNCELLEME 24.12.2017 11:10
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

ABD’nin Ulusal Güvenlik Stratejisi geçtiğimiz hafta açıklandı. Rusya ve Çin’in ‘ABD değerlerine meydan okuyan rakipler’ olarak gösterildiği belgede Türkiye’ye ne ‘müttefik’ ne de ‘rakip’ olarak yer verildi. Suudi Arabistan ve Mısır’ın ‘dost-müttefik’ olarak kodlandığı belgede Türkiye’nin bulunmayışı, ABD ile yaşanan derin ayrışmanın en somut göstergesi olarak dikkat çekti. Ankara ile müttefiklik bağının koptuğunu resmen ilan eden Washington, terör örgütü PKK/PYD ile ittifakın devam edeceğini açıklarken aynı anda Türkiye çevresini sessiz sedasız kuşatma çalışmalarına da hız verdi. Daha birkaç ay önce Ortadoğu’daki asker sayısını ‘40 bin’ olarak deklare eden Pentagon, bu rakamı kısa sürede 65 bine çıkardı.

AÇIK BİR HAZIRLIK VAR

ABD askerlerinin en büyük yığınağı Türkiye ya da Türk askerinin bulunduğu yerlerde oldu. Türkiye toprakları içerisinde bulunan Amerikan askeri sayısı 3 ayda 2 kat artarak 4 bine yükseldi. Türk üssünün bulunduğu Katar’da ise bu rakam son 3 ayda 3 binden 7 bine çıkarıldı. Türkiye ve Katar dışında Bahreyn, Kuveyt ve Suriye’de de asker sayısını artıran Pentagon, adeta bir savaş hazırlığı yaptığını gözler önüne serdi. Türk sınırlarını ‘NATO’ maskesiyle batıdan da kuşatmaya girişen Washington, Soğuk Savaş’tan buyana en büyük sevkiyatını Türkiye’nin yakın çevresine yaptı.

SINIRIMIZA DAYANDILAR

2017 yılı başında Polonya’ya giren 3 bin 500 kadar ABD askeri, ağır teçhizat ve tanklarla burada konuşlandı. Polonya’daki birliklerin diğer NATO ortakları olan Estonya, Letonya, Litvanya, Romanya, Bulgaristan ve Macaristan’da dönüşümlü olarak görevlendirileceği bildirilirken, kısa bir süre sonra da ABD tank taburundan 600 asker, eski Sovyet Cumhuriyetleri olan Baltık ülkelerine (Litvanya, Estonya, Letonya) kaydırıldı. ABD, bu süreçte Baltık ülkelerine kaydırılan askeri gücünden ayrı olarak, Almanya’daki 450 askerin yanısıra 750 askeri de Romanya, Bulgaristan ve Macaristan’a gönderdi. Bulgaristan’da Türkiye sınırlarına yakın 4 noktada üs kuran ABD, Sofya ile hava üsleri anlaşmasını da 10 yıl uzattı.

 

 

MACARİSTAN’DAN SUUD’A

Pentagon merkezli bu hamleler, Türkiye’yi kuşatan bir haritayı ortaya koydu. Macaristan, Bosna Hersek, Libya, Mısır, Suudi Arabistan üzerinden Basra Körfezi’ne kadar olan hat boyunca bir yay çizen ‘ABD hattı’, her ne kadar Rusya’ya karşı yapıldığı iddia edilse de, temelde Türkiye ve İran’ı hedefliyor. Bulgaristan’daki askerlerini Türkiye sınırına kadar kaydıran ABD’ye karşı yeni stratejilerin hayata geçirilmesi gerektiği belirtiliyor. Güvenlik kaynakları, kuşatma planını şöyle yorumluyor:

UYANIK OLMALIYIZ

“Amerika’nın 2016 yılından bu yana yaptığı askeri konuşlanmalarına baktığımızda Türkiye ve İran’ı kuşattığı gözleniyor. Bu hamleler Rusya’ya karşı olarak dillendirilse de hiç öyle görünmüyor. ABD’nin Bulgaristan ve Romanya’da kurduğu üs ve tesisler ile burada bulunduracağı askerlerin ‘uluslararası terörizmin önlenmesi fikrine’ hizmet edeceğini düşünmek saflık olur. Üstelik bir NATO gücünün NATO üyesi diğer bir ülkenin sınırlarına bu kadar dayanmış olması akıl ve mantık dışı... Yeni oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Çünkü herkesin gözü bu coğrafyada.”

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 202
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    ey küresel şeytan ABD çatlasan da patlasan da bu ülke bağımsızlığı için ne gerekiyorsa yapacak. bu ümmetin birliği için her türlü gayreti gösterecek. elbet senin elin güçlü. fakat bizlerin de imanı ve göklerden gelen görünmez bir el var. elbet uzak değildir, ilelebet böyle kalacak de değil. senin sonun ümmetin son kalesi bu ülkeden olacak. içten yıkmaya kalktın olmadı şimdi harekatı dışımızdaki ülkelerle çevirip bizi ablukaya almaya çalışıyorsun. bizler uyandık, inşaallah ümmet manen ve madden de uyanır.
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşım 70, ne zaman çağırsalar giderim. Hiç bir şey yapamasam da keferenin 1 tek kurşunu zayi olmuş olur. Bu da benim için yeter.
    Cevapla
  • Ahmet ORHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakiki imanı elde eden bir adam tüm dünyaya meydan okuyabilir. Biz korkmuyoruz.
    Cevapla
  • Ayyıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    La Tahzen İnnallahe Meana Hasbunallahu Ve'nimel Vekil
    Cevapla
  • diyarbakır türkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    gücü yetecek olan varsa buyursun gelsin savaşalım TÜRKİYE kaybedecek taraf değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?