Taşerona kadro sınav soruları hangi konular çıkacak? KPSS gibi mi olacak?

Geçtiğimiz gün çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte gözler taşerona kadro için düzenlenecek olan sınava geldi. Peki 2018 yılı itibariyle 450 bin kişinin kadroya gireceği taşeron kadro sınavının soruları hangi konulardan oluşacak. İşte bakandan önemli açıklamalar...

Taşerona kadro sınav soruları hangi konular çıkacak? KPSS gibi mi olacak?
Taşerona kadro sınav soruları hangi konular çıkacak? KPSS gibi mi olacak?
GİRİŞ 26.12.2017 10:17 GÜNCELLEME 26.12.2017 10:17

450 bin kişinin merakla beklediği taşeron kadro sınavı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz gün çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte gözler düzenlenecek sınava çevrildi. Peki taşerona kadro sınavı nasıl olacak? Sınavda hangi konular çıkacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise taşerona kadroda sınav konusunda bilgi verdi.

TAŞERONA KADRO SINAVI NASIL OLACAK?

Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçerken sınava tabii olacağını söyledi. 10 üzerinden 6 alan taşeron işçiler güvenlik soruşturmasından sonra kadroya geçecek. Taşeron işçiler kadroya geçerken KPSS yapılmayacak. Sınavın kolay olacağını söyleyen Sarıeroğlu, sınavın eleme amaçlı olmadığını söyledi.

SINAV ELEME AMAÇLI DEĞİL

Emekli olanlar dışında 450 bin kişi sınav olacak, hepsini inşallah kadrolu işçi olarak 4 (D) statüsündeki istihdamını sağlayacağız. Sınavı mevcut düzenleme gereği koyduk, eleme amaçlı değil, yaptıkları işle ilgili olacak.

Yaptığımız işin büyüklüğünü şöyle ifade etmem gerekiyor. Mevcutta 140 bin işçi çalışıyor. 450 bin işçiyi direkt sürekli işçi kadrolarına almış oluyoruz. Önemli ve büyük bir çalışma. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

SINAVA HAZIRLIK KURSLARINA GİTMEYİN

Şu an zaten kamuda istihdam etmek için aldığımız kardeşlerimiz yıllardır görevlerini yapan kişiler, bu anlamda da hiçbir sıkıntıya kapılmasınlar. Taşeron sınavına hazırlık sınavları kursları açılmış. Asla buralara gitmesinler. Yaptıkları işle alaklı bir sınava girecekler. 2 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlememiz. Bu ihaleler kapsamında kardeşlerimizin başvurularını alacağız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?