Dışişleri Bakanlığı acı haberi duyurdu!

Dışişleri Bakanlığı, Irak Türkmen Cephesi’nin Kerkük Askeri sorumlusu Alaettin Maksut Ali'nin dün akşam Kerkük'te uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı acı haberi duyurdu!
Dışişleri Bakanlığı acı haberi duyurdu!
GİRİŞ 03.01.2018 08:29 GÜNCELLEME 03.01.2018 16:33
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak Türkmen Cephesi’nin Kerkük şehri Askeri semti sorumlusu Alaettin Maksut Ali'nin dün akşam saatlerinde Kerkük'te uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğinin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, "Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına, Iraklı Türkmen soydaşlarımıza ve tüm Irak halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Irak'ın zengin nüfus mozaiğinin modelini teşkil eden Kerkük halkının uzun yıllar boyunca maruz kaldığı acıları artık geride bırakmaya başlaması gereken bu dönemde düzenlenen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yetkili Irak makamlarını kentteki tüm unsurların güven ve huzur içinde yaşamaları için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Kerkük’te terör odaklarının halen varlığını sürdürdüğünü gösteren bu saldırıyı düzenleyen ve azmettirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz" denildi. 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 36
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yapanlara gereken cevabı vermeliyiz.
    Cevapla
  • gelgir 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet orada yeni yapılaşma yapmaz ise ilerisi için büyük sorun , acil atama yapılmalı ve silahlı askeri güç oluşturulmalı, asker artık oralara derin nüfus etmeli
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Yapan hainler de yokolsunlar insallah
    Cevapla
  • ddd 6 yıl önce Şikayet Et
    bu alçaklığı yapanın abd ya a onun arkasına bile bakmadan kaçan peşmergeleri olduğundan adım gibi eminim.. er meydanından fare gibi kaçarlar ama böyle alçakça vurmakta üstlerine yoktur..
    Cevapla
  • nıhat 6 yıl önce Şikayet Et
    turkıye dost kardeş olan insanı korumak turkıyenın boynunun borcu olması gerek gerekırse koruma ordusu gönderılmeli abd pyd yı nası koruyo goruyoz turkıye el atmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'