Hüsamettin Arslan hoca son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Hüsamettin Arslan hayatını kaybetti. 62 yaşında vefat eden Hüsamettin Arslan'ın cenazesi Marmara İlahiyat Camii'nden öğle namazına müteakip kaldırıldı.

Hüsamettin Arslan hoca son yolculuğuna uğurlandı
Hüsamettin Arslan hoca son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 03.01.2018 15:13 GÜNCELLEME 03.01.2018 15:13

Türkiye'nin en önemli entelektüellerinden biri olan Hüsamettin Arslan hocayı dün itibariyle kaybettik. Cenazesi bugün Marmara İlahiyat Camii'nden öğle namazına müteakip kaldırıldı. Cenaze törenine akademi dünyasından birçok isim katılırken, Arslan'ın öğrencileri de hocalarını bu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. 

Haber7.com olarak Hüsamettin Arslan hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına tekrardan başsağlığı dileriz.

Hüsamettin Arslan Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyordu. 1956 Mesudiye doğumlu olan Hüsamettin Arslan Bilgi sosyolojisi alanında yaptığı çalışmalar ve toplumsal konularda yayınladığı çok sayıda eserle biliniyordu. Bir ay önce teşhis edilen  kanser hastalığı sonucu hayatını kaybeden Hüsamettin Arslan dünyadaki kanser vakaları ve gerisinde yatan tartışmaların ele alındığı "Kanser Savaşları" kitabını da Türk okuyucusuyla buluşturmuştu.

Hüsamettin Arslan Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Hüsamettin Arslan , 12 Ocak 1956’da doğdu. Yatılı okuduğu Tunceli Öğretmen Okulunu bitirdi. 1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal İdari ve Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. 1979 - 1981 yılları arasında aynı fakültede yüksek lisans yaptı ve "Ondokuzuncu Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğun'da Sanayileşme Girişimleri" konulu bir yüksek lisans tezi hazırladı.

Doktorasını 1986 - 1991 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde yaptı ve doktora bittikten sonra yayınlamış bulunduğu "Epistemik Cemaat / Bir Bilim Sosyolojisi Denemesi" (Paradigma Yayınevi, İstanbul 1992) adlı bir doktora tezi hazırladı. Çalışmakta olduğu Sosyoloji alt bilim dalı Genel Sosyoloji ve Metodolojidir. Çalışmaları ; Bilgi Sosyolojisi, Bilim Sosyolojisi, Sosyal Bilimlerde Yöntem ve Hermeneutik alanlarında yoğunlaşmıştır. Çeşitli dergilerde bilgi , bilimsel bilgi ve bilim üzerine makaleleri ve yabanсı dillerden yaptığı sosyoloji kitapları çevirileri yayınlanmıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi