Selahattin Demirtaş'ın yerine HDP Genel Başkanlığı'na kim gelecek?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek kongrede aday olmayacağı açıklandı. Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları doğrultusunda, HDP Genel Başkanlığı görevini bırakacağının belirtilmesinin ardından gözler Selahattin Demirtaş'ın yerine HDP Genel Başkanlığı'na kim geleceğine çevrildi. Peki, Selahattin Demirtaş'ın yerine HDP Genel Başkanlığı'na gelecek isim ne zaman belli olacak?

 Selahattin Demirtaş'ın yerine HDP Genel Başkanlığı'na kim gelecek?
Selahattin Demirtaş'ın yerine HDP Genel Başkanlığı'na kim gelecek?
GİRİŞ 08.01.2018 11:43 GÜNCELLEME 08.01.2018 14:24

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek kongrede, aday olmayacağının açıklamasında bulundu. Selahattin Demirtaş'ın HDP Genel Başkanlığı görevinden ayrılma kararını vermesinin arkasında, “kendi durumunun belirsiz olması” ve “2019 seçimleri ya da olası bir erken seçimde partinin daha hazırlıklı olması gerekçeleriyle aldığı ifade ediliyor. Selahattin Demirtaş'ın bu açıklamaları sonrasında HDP Eş Genel Başkanlığı görevine hangi yeni ismin geleceği merak edilerek sorgulanmaya başlandı. Aynı zamanda, kongreye yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre kala parti kulislerinde kimin eş başkan olacağı tartışmaları da gündemdeki yerini alıyor. Peki, HDP Eş Genel Başkanlığı görevine hangi isim gelecek? HDP Eş Genel Başkanlığı görevine gelecek isim ne zaman belli olacak?

SELAHATTİN  DEMİRTAŞ’IN ADAY OLMAMA İRADESİ TARTIŞILACAK…

HDP’nin 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek 3. olağan kongresi öncesi gerçekleştirilecek toplantılarda Demirtaş’ın söz konusu aday olmama iradesinin tartışılacağı ve son kararın HDP’nin yetkili kurulları tarafından verileceği ifade ediliyor.

İlgili resim

YOLA DEMİRTAŞ’LA MI YOKSA BAŞKA BİR İSİMLE Mİ DEVAM EDİLECEK?

HDP’nin milletvekillerinin katılımıyla yapılan toplantının yanı sıra partinin yetkili kurulları da toplantılar gerçekleştirecek. Söz konusu toplantılarda yeni döneme ilişkin nasıl bir politika izlenmesi, nasıl bir söylem kurulmasının yanı sıra aday olmama iradesine karşın yola Demirtaş’la mı, yoksa başka bir isimle mi devam edilmesi gibi konular ele alınacak.

HDP’nin ocak ayı boyunca Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek 15 farklı konferansta parti tabanının bu konudaki görüşleri ele alınacak.

İlgili resim

HDP EŞ GENEL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE KİM GELECEK?

HDP’nin yetkili kurullarında tartışılmasa da parti kulislerinde kimin eş genel başkan olabileceği konusunda pek çok isim dile getiriliyor. Bu kapsamda öne çıkan isimlerin başında HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İmralı Heyeti üyesi ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder geliyor. Söz konusu isimler arasında Baydemir’in ismi ağırlık kazanıyor.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in ismi geçerken, partinin yetkili kurullarında eş genel başkanın belirlenmesine yönelik henüz bir tartışma yürütülmedi.

Devlet sistemi sil baştan... 5 komisyona, 5 başkan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...