İşsizlere günlük 75 TL cep harçlığı nedir? Nasıl alınır? Şartları...

İstihdam şurası ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılı içinde geçerli olacak istihdam teşviklerini açıkladı. Açıklanan bu istihdam teşvikleri kapsamında işsizlere günlük 75 TL cep harçlığı verileceğini söyledi. Buna göre; İŞKUR şartları neler, kimleri kapsıyor ve ne kadar süreli verilecek?İşte detaylar...

İşsizlere günlük 75 TL cep harçlığı nedir? Nasıl alınır? Şartları...
İşsizlere günlük 75 TL cep harçlığı nedir? Nasıl alınır? Şartları...
GİRİŞ 08.01.2018 14:45 GÜNCELLEME 08.01.2018 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da istihdam seferberliğinin süreceğini söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada ‘’TOBB, yılbaşında kendisinde bütün üyelerimizin +1 istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre eğer biz +2 istihdam sağlayacak olursak, bu ülkemizin büyüme oranını daha genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır"  diyerek İŞKUR kapsamında işsiz gençlere 75 TL verilerek gençleri iş sahibi yapılacağını söylemişti. İŞKUR iş başı eğitim programı kapsamında verilecek olan 75 TL’nın detaylarını hep birlikte görelim...  

İŞKUR SAYESİNDE GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLACAK!

İŞKUR; Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama meslek alanlarında işbaşı eğitim programı düzenleyecek. Bu programlara katılan 18 - 29 yaş aralığındaki gençlere 9 aya kadar değişen sürelerde destek verilecek. Gençlere verilen bu destek tutarı ise 75 TL olacak. Bazı bilişim firmaları İŞKUR ilanıyla bulut bilişim alanında eğitimler için başvuru toplamaya başladı.

İŞKUR’UN İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI ŞARTLARI NELER?

İŞKUR, işsizleri iş sahibi yapmak için pek çok eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerden biri de “İş başı eğitim programı”. Bu programa katılabilmek için İŞKUR’un bazı şartları oluyor. İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR’A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor. Programa katılmak isteyen vatandaşların emekli de olmaması gerekiyor. Bunun yanında programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi şartlar aranıyor.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

Bu programlara katılanlar öğrenci değilse günde 54 lira, öğrenci ise günde 40.5 lira, işsizlik ödeneği alanlarsa günde 27 lira cep harçlığı alıyor. Bu ödemelerin yanında programa katılanların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primiyle, genel sağlık sigortası primi ödeniyor. 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılınabiliyor.

YORUMLAR 1
  • muslum 5 yıl önce Şikayet Et
    Bemim berirli bir isim yok bana bi yardomci ollurmusunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı