2018 senesinde bekçi alımı olacak mı? İl il bekçi alım ilanları...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamada, 2018 yılı içerisinde toplamda 30 bin bekçi sayısına ulaşılacağını belirtti. Buna göre 2018 yılı içerisinde ne kadar bekçi alınacak, şartlar nelerdir, kimler başvuru yapabilir? Başvuru tarihi ne zaman? Bekçi maaşları ne kadar? Detaylar haberimizde…

2018 senesinde bekçi alımı olacak mı? İl il bekçi alım ilanları...
2018 senesinde bekçi alımı olacak mı? İl il bekçi alım ilanları...
GİRİŞ 10.01.2018 11:37 GÜNCELLEME 10.01.2018 11:38
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda en çok merak edilen iş ilanları arasında bekçilik gelmektedir. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklama sonrası bekçi alımları da netlik kazandı. 2018 yılı içerisinde 7 Bin 500 Çarşı-Mahalle bekçisi alımı daha yapılacak. Yapılacak olan yeni bekçi alımı ile Türkiye geneli toplam 30 bin bekçi sayısına ulaşmış olacak. Peki bekçi olmak için şartlar nelerdir? Kimler başvurabilir? Bekçi alımları ne zaman? Bekçi maaşları ne kadar? İşte haberimizin detayları...

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

İlanlar henüz yeni yayımlandığı için bir süre daha ilan yayımlanmayabilir fakat alımlar il il gerçekleştirildiği için kısa bir süre sonra diğer il valilikleri de duyurular yaparak bekçi alımlarına devam edebilir. Şu anda tarih olarak her hangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak yakın zamanda yeni bir açıklama yapılacağı bekleniyor.

BEKÇİLER İÇİN 7 BİN 500 KADRO DAHA VAR!    

Bakan Soylu, bekçi sayısının 30 bine ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Şu ana kadar 6 ilde 2 bin 315 bekçinin ataması yapılarak göreve başladığını ifade etti. 205 kişinin de atanma işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Mevcut bekçi sayısının 4 bin 537 olduğunu söyleyen bakan, 7 bin bekçinin alım sürecinin başlatıldığını söyledi. İstanbul’a 2 bin, Ankara’ya bin ve İzmir’e de 750 bekçi alımı için çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Şu anda 7 bin 500 alım için kadro ayrıldığını ve ihtiyaca göre alıma devam edileceğini söyledi.

Bakanın açıklaması sonrasında 7 Bin 500 bekçi alımı için ilanlar 2018 yılı içerisinde yapılması beklenmektedir.

BEKÇİ NASIL OLUNUR?

Bekçi alımları 772 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında gerçekleşiyor. Görevlendirilecek bekçiler, Emniyet hizmetleri sınıfı statüsünde olacak. Bekçi adayları öncelikle sözlü bir sınava tabi tutulacak. Sonrasında ise yazılı bir sınava tabi tutularak başarılı olanlar bekçi olarak görevlendirilecek. Neredeyse her il, kendi bünyesinde alacağı bekçilerin sayısını belirlemeye başladı. Bu doğrultuda pek çok ilde duyurular da yapılmaya başlandı. Sadece İstanbul’da 2000 bekçinin görevlendirilmesi bekleniyor. Bekçi alımları konusunda bazı kriterlerinde bulunduğu biliniyor. Buna göre;

BEKÇİ ALIMLARINDA ARANAN NİTELİKLER

Bekçi alımlarında bazı koşulların da aranacağı biliniyor. Bekçilik görevi için başvuruda bulunacak kişilerin bekçilik görevine engel olacak bir hastalık durumunun bulunmaması gerekiyor. Ayrıca engel durumunun da bekçilik görevini yerine getirmesine engel teşkil edecek nitelikte olmaması gerekiyor.

Bunun yanı sıra sağlıklı olduklarını sağlık kurulunca alınacak olan evraklarla belgelendirmeleri de gerekiyor. Bunların yanı sıra bekçi alımları konusunda başvuruda bulunacak adayların 6 aydan fazla ceza almamış olmamaları gerekiyor. Yine affa uğramış dahi olsa yüz kızartıcı bir suçtan hapis cezası almamış olma şartı da aranıyor. Bütün bunların yanı sıra bekçi adaylarında aranılan diğer şartlar şu şekilde sıralanıyor;

- Kamu haklarından mahrum olmamak ya da kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası almış olmamak.

- Türk toplum anlayışına göre kötü şöhretli olarak tanınmamak.

- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az 1 yıl süreyle ikamet etmiş olmak.

- Boy ölçüsünün en az 167 cm olması.

- Beden kitle indeksinin normal standartlar aralığında olması.

Bekçi alımları kapsamında görevlendirilecek bekçilere Özel Harekat polisleri eğitim verecek. Eğitim verilecek alanlar ise; silah kullanma teknikleri ve araç durdurma yöntemleri gibi alanlardan oluşacak. Ayrıca bekçilerin cop, el feneri, kelepçe, düdük ve tabanca taşıyor olması planlanıyor.

HER İLE BEKÇİ ALINACAK MI?

Buna göre hali hazırda Türkiye'nin dört bir yanında bekçiler bulunmakta olup EGM'nin kadrosunun güçlenmesi adına bekçi alımları yapılıyor. Bunun yanı sıra şu anda ilk aşama da terör bölgesinin oluşabileceği, eylemlerin yükseldiği, nüfusu kalabalıklaşan iller için bekçi alımları yapılacak. Ancak daha sonraki dönemler de Türkiye'nin dört bir yanı için bekçi kadrolarının artırılması beklenmektedir.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Bekçilerin alacağı maaşlar ise merak konusu olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda bekçilerin; 2.800 ile 2.900 arasında bir maaş alması bekleniyor.

YORUMLAR 32
  • Gül 5 yıl önce Şikayet Et
    Mardinde alım olsun
    Cevapla
  • idris 5 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep başvuruyu nerde yacacağiz ben başvuru yapmak istiyorum
    Cevapla
  • Sevda 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sirnak merkezde alım olsun
    Cevapla
  • Memet 5 yıl önce Şikayet Et
    En az ne mezunu olması gerekir
    Cevapla
  • tahsin çiftçi 5 yıl önce Şikayet Et
    hakkari iline biran evel olsun acil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...