Hükümetten flaş S-400 açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, S-400'lerle ilgili imzalanan kredi anlaşmasına yönelik gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hükümetten flaş S-400 açıklaması!
Hükümetten flaş S-400 açıklaması!
GİRİŞ 09.01.2018 13:57 GÜNCELLEME 09.01.2018 14:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, hava, füze savunma sistemiyle ilgili birliklerde yapılar bulunduğunu belirterek, "Ama S-400 ya da buna benzer balistik füze savunma sistemleri biraz daha sofistike ve büyük olduğu için ilave değişiklik gereği ortaya çıkabilir." dedi.

ULUSLARARASI PİYASALARIN ALTINDA

Canikli, S-400'lerle ilgili imzalanan kredi anlaşmasına yönelik gazetecilerin sorularını yanıtladı. S-400'lerin alımında gayet makul bir fiyatla finansman kullanıldığını vurgulayan Canikli, faiz oranının uluslararası piyasalarda kullanılan benzer kredi faiz oranlarının bir hayli altında olduğunu bildirdi.

S-400 İÇİN AYRI BİR YAPILANMA

S-400'lerin kullanımıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığında yeni bir yapılanma olup olmayacağına yönelik soruya Canikli, "TSK bünyesinde füze komutanlıkları var zaten. Ama füze, hava savunma sistemleri, uzun menzilli balistiklere karşı ilk kez TSK envanterine giriyor. S-400 dahil, Eurosam Konsorsiyumu ile ASELSAN, ROKETSAN'ın Fransa'da imzaladığı o anlaşma çerçevesinde üretilecek olan dahil, ayrıca kendi üretimimiz de var. Hepsi bunların füze savunma sistemi, balistik füze saldırılarına ve hava soluyan hava araçlarına karşı geliştirilen sistemler. Bunlar ilk kez bizim envanterimize giriyor. Var ama balistiklere karşı olan yok. Elbette bunlar geldiğinde bunların yönetimini kolaylaştıracak, sağlayacak bir dizayn yapılır. " karşılığını verdi.

Canikli, bununla ilgili bir alay komutanlığı kurulacağına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine de şu anda detayların belli olmadığını kaydetti. Canikli, bu çerçevede mutlaka bir yapılanmanın olabileceğini dile getirerek, "Ama hava, füze savunma sistemiyle alakalı birliklerimizde yapılar var. Ama S-400 ya da buna benzer balistik füze savunma sistemleri biraz daha sofistike ve büyük olduğu için ilave değişiklik gereği ortaya çıkabilir." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Faizli düzenden bir cacık olmaz. FAİZİ sorgulayan bile yok .
    Cevapla
  • dadaş35 6 yıl önce Şikayet Et
    mademki aldınız neden hemen getirilmiyor ve devreye koyulmuyor neden 2020 2021 hemen getirelim bizim düşmanimiz abd uyumuyor burnumuzun dibine cephanelik kuruyor.
    Cevapla
  • Korhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sofrayi hazırlamak bile zaman aliyor kardesim
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    yok 2035. sallayın da bari yavaş atın. 2019 yılının sonunda teslim edilecek. ayrıca bu tür sistemler hemen 5 dk da seri üretim mi yapılıyor ki hemen teslim edilsin? sipariş usulü kaç adet lazım ise üretimi yapılır. yani hava savunma sistemi üretimi fırında ekmek üretmeye benzemez.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü üretilecek ve üretim süresi uzun. Stokta hazır bulundurulan bir ürün değil.
    Cevapla
  • arke 6 yıl önce Şikayet Et
    fotokopi makinasımı bu üsten ver alttan çıksın bizden önce sırada başka alıcılar var çin ve hindistan gibi takvime göre düzenleniyor bunlar çok teknik silahlar fabrikalar bunu hemen çıkaramaz bir çok alt yüklenici var rusyada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır