AB elçileri Kılıçdaroğlu'na 'ittifakı' sordu!

AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu'na "AK Parti ve MHP'nin açıklamış olduğu ittifak ile BBP Genel Başkanı'nın benzer açıklamaları" soruldu

AB elçileri Kılıçdaroğlu'na 'ittifakı' sordu!
AB elçileri Kılıçdaroğlu'na 'ittifakı' sordu!
GİRİŞ 11.01.2018 15:14 GÜNCELLEME 11.01.2018 15:14

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ortak basın açıklaması yaptı.

AB büyükelçileriyle, Türkiye'nin iç ve dış politikasını kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını söyleyen Yılmaz, "Toplantıda, Türkiye-AB ilişkileri, erken seçim ihtimali, muhtemel ittifaklar ile uyum yasaları konuları değerlendirildi” ifadelerini kullandı. Yılmaz, Türkiye'nin Rusya, AB ve ABD ilişkilerinin geniş kapsamlı bir şekilde konuşulduğunu aktararak, Türkiye'nin AB değerleriyle, demokrasiyle, insan haklarıyla, hukukun üstünlüğüyle tekrar uyumlu bir hale gelmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

ÖZELLİKLE BUNU SORDULAR

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik ittifaklarla ilgili büyükelçiler tarafından bir yorum yapılıp yapılmadığı sorusuna, "Özellikle AK Parti ve MHP'nin açıklamış olduğu ittifak ile BBP Genel Başkanı'nın benzer açıklamaları olmuştu. Bu konuları sordu büyükelçiler" açıklamasında bulundu.

Bu süreci yakından izlediklerini, Türkiye'de ittifakın otokrasiyi ve demokrasiyi savunanlar diye iki şekilde olacağını büyükelçilere ilettiklerini anlatan Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin otokrasiye ve tek adam rejimine teslim olmayacağını vurguladığını da bildirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak