'Ellerinde belge olsa dünyayı ayağa kaldırırlardı'

Eyüpsultan Belediyesi öncülüğünde, Eyüp Sultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde ''Kudüs için El Ele-Eyüpsultan'dan Kudüs'e Dua Köprüsü'' programı düzenlendi.

'Ellerinde belge olsa dünyayı ayağa kaldırırlardı'
'Ellerinde belge olsa dünyayı ayağa kaldırırlardı'
GİRİŞ 11.01.2018 17:43 GÜNCELLEME 11.01.2018 17:43

Programa Eyüpsultun Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşma yapan Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdulfettah el-Awaisi, Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulması için gösteri ve eylemlerden önce çözümün Mescid-i Aksa'yı tanımaktan ve bilmekten geçtiğini belirtti. 

''FİLİSTİN HER MÜSLÜMANIN MESELESİDİR''

Awaisi, Mescid-i Aksa için gösterilerin tek başına işe yaramadığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Yavuz Sultan Selim'i Filistin için harekete geçiren neydi? Kanuni Sultan Süleyman neden Kudüs ve çevresine surlar ördü. Niçin Abdulhamit kendi şahsi malını o mukaddes şehrin koruması için verdi. Filistin ve Beyt'ül Makdis meselesi Filistinlerin değil Kelime-i Şehadet getiren her Müslümanın meselesidir"

Mescid-i Aksa'nın Hazreti Ömer zamanında özgürleştirildiğini hatırlatan Awaisi, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra ezan okumayı bırakan Bilal-i Habeşi'nin ilk defa Mescid-i Aksa'da ezan okumaya başladığını belirtti.

''ELLERİNDE BELGE OLSA DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIRLARDI''

Mescid- Aksa'nın Hazreti Süleyman'ın mabedi üzerine inşa edildiği iddialarına da değinen Awaisi, “Bu hurafedir. Bunun ne ilimde ne bilimde ne kitapta yeri vardır. Siyonistlerin elinde bir belge olsaydı dünyayı ayağa kaldırırlardı. 1917'den beri Mescid-i Aksa'nın altını kazıyorlar ancak bir delil bulamadılar." şeklinde konuştu.

''ZİHİNSEL İŞGALDEN KURTULMALIYIZ''

Yıllardan beri yapılan gösteri ve eylemlerin Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmeye yetmeyeceğini dile getiren Awaisi, "Mescid-i Aksa için gösteriler tek başına işe yaramıyor. Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmek istiyorsa öncelikle zihinsel işgalden kurtulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

''GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR''

Awaisi, Türkiye'nin Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulmasına katkıda bulunacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

“Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Batı ve Amerika Türkiye üzerinde çok şey denedi. Güçlü Türkiye’yi yok etmek istiyorlar. Askeri olamayınca ekonomik darbe yapmak istediler. Ve halen Türkiye aleyhine projeler yapıyorlar”

Konuşma sonrası Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, El-Awaisi'ye çiçek takdim etti.

EYÜPSULTAN MEYDANI'NDA BASIN AÇIKLAMASI

Bu arada Eyüpsultan Belediyesi tarafından, Eyüpsultan Cami Meydanı'nda bir basın açıklaması yapıldı.

''Eyüpsultan'dan Kudüs'e Dua Köprüsü'' programları kapsamında sabah namazı sonrası yapılan açıklamada ABD'nin Kudüs kararı kınandı.

Basın açıklamasını okuyan Selman Alçep şunları kaydetti;

“Zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve 'Müslümanlar ancak kardeştir' ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık.

İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman halkların basındaki liderlerin İslam ülkelerinde yapılanlara kayıtsız kalması, İsrail'i cesaretlendirmektedir”

Açıklama sonrası "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları atıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı