Araçlara alkol ölçer geliyor! Alkol metre sistemi nasıl uygulanacak?

TBMM Trafik Alt Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda; alkollü araç kullanımını engellemek amacıyla, alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulan kişinin aracına alkol metre takılsın şeklinde bir öneri getirildi. Peki, TBMM Trafik Alt Komisyonu'nca getirilmesi düşünülen alkol metre sistemi nasıl uygulanacak?

Araçlara alkol ölçer geliyor! Alkol metre sistemi nasıl uygulanacak?
Araçlara alkol ölçer geliyor! Alkol metre sistemi nasıl uygulanacak?
GİRİŞ 15.01.2018 15:58 GÜNCELLEME 15.01.2018 15:59

TBMM Trafik Alt Komisyonu, alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulan kişilere yönelik bir öneri getirdi. TBMM Trafik Alt Komisyonu tarafından getirilen öneriye göre, alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulan kişinin aracına alkol ölçer takılması yönünde. Bu sayede trafikte alkollü araç kullanımını engellemek amacı ve bununla birlikte trafikte meydana gelebilecek kazaların önüne geçilmesi güdülüyor. Peki, TBMM Trafik Alt Komisyonu'nca getirilmesi düşünülen alkol metre sistemi nasıl uygulanacak?

ARAÇLARA ALKOL METRE SİSTEMİ GELİYOR!

TBMM Trafik Sorunlarını Akşam Gazetesi'nde Yelda Gökdağ imzası ile yeralan habere göre; Araştırma Alt Komisyonu hazırladığı çalışma raporunda, alkollü araç kullanımının engellenmesi alkolmetre önerisi getirdi. Bu kapsamda, alkollü araç kullanan sürücülerin araçlarına "alkolmetre" takılması uygulamasına gidilebilir.

ALKOL METRE SİSTEMİ NASIL UYGULANACAK?

Alkolmetre cihazı, şoför koltuğunda oturan kişinin nefes alıp vermesiyle birlikte aktif hale geliyor.

Cihaz, bu sayede nefes alıp verme sonucunda şoförün kanındaki alkol oranını tespit ediyor ve ölçüm gerçekleşmiş oluyor.

Eğer ki ölçüm sonrasında, kandaki alkol oranı yasada belirlenen sınırın üzerinde çıkarsa belirli bir merkezden cihaza sinyal gönderilerek, sürücüye yaptırım uygulanması sağlanabilir.

Araçlara alkolmetre geliyor Cihazı olmayana ehliyet yok

ALKOL ÖLÇER TAKTIRILMASI ZORUNLU HALE GETİRİLMELİDİR!

ABD’de 2009 yılından bu yana başarıyla uygulanan “alkolmetre” önlemi, alkollü araç kullanırken yakalanan sürücülerin ehliyetine el konulmasından sonra aracına “alkol ölçer” taktırması zorunlu hale getirilmelidir. Alkolmetre cihazı taktırmadığı sürece ehliyeti iade edilmemelidir.

alkol ehliyet ile ilgili görsel sonucu

KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLECEK!

Ayrıca Karayolları Trafik Kanunu’nun 100. maddesinde hız sınırları belirtiliyor. Ancak sokaklardaki hız sınırı yazılmamış. Sokakta ve özellikle Bağdat Caddesi gibi yerlerde üst hız limiti sınırının yeniden belirlenmesinin kazaların önüne geçebileceği belirtildi.

trafik kazaları ile ilgili görsel sonucu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı