2018 yılında KPSS şartsız kaç bin memur alınacak? Detaylar...

2018 yılında kamu kurumu ve kuruluşları bünyelerinde oluşan eksikliği karşılamak için yeni memur alımına gidecekler. Yüz binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan memurluk fırsatı çıktı. Peki 2018 yılında hangi kurum kaç memur alacak? KPSS şartı olacak mı?

2018 yılında KPSS şartsız kaç bin memur alınacak? Detaylar...
2018 yılında KPSS şartsız kaç bin memur alınacak? Detaylar...
GİRİŞ 19.01.2018 11:50 GÜNCELLEME 19.01.2018 11:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2018 yılının başlamasıyla binlerce aday kamuda çalışma hayalleri kuruyor. Geçen yıl yayımlanan memurluk ilanları gibi, bu sene de memur alımlarıyla ilgiyi ilanlar yayımlanmaya başladı. Adaylar 2018 yılında memurluk sahibi olabilecek. Memur olmak isteyenlerin gözü kulağı, Maliye Bakanlığından açıklanan memur sayılarında. Maliye Bakanlığının verilerine göre 2018 yılında hangi kuruma ne kadar memur alımı yapılacak? Memur olmak için KPSS şartı aranacak mı? Memurluk için nasıl başvuru yapılır, yaş şartı nedir? İşte memurluk hakkında tüm merak edilenler...

HANGİ KURUM KAÇ MEMUR ALACAK?

-Milli Eğitim Bakanlığı: 20 Bin Kişi

-Sağlık Bakanlığı: 36 Bin Kişi

-Adalet Bakanlığı: 15 Bin Kişi

-Diyanet İşleri Başkanlığı: 9 Bin 500 Kişi

-Gençlik ve Spor Bakanlığı: 10 Bin 900 Kişi

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı:  Bin 500 - 2 Bin Kişi

-Üniversiteler:  4 Bin Kişi

-Hastaneler:  7 Bin Kişi

-Engelli Personel:  5 Bin Kişi

-Emniyet Genel Müdürlüğü: 16 - 20 Bin Kişi

-Türk Silahlı Kuvvetleri: 43 Bin Kişi

-Jandarma Genel Komutanlığı: 10 - 20 Bin Kişi

-Sahil Güvenlik Komutanlığı: Birkaç Bin Kişi civarı kişi alımı gerçekleştirecektir.

MEMUR OLMAK İÇİN NE YAPMALI?

Adaylardan 2018 yılında da, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini Türkiye'nin her yerinde yapmasına engel durum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi aşağıdaki nitelikler aranıyor.

MEMURLUK İÇİN KPSS GEREKİYOR

Bir çok kurum adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aramakta ve kamuya dahil olmak isteyen adaylar bu yönde her sene KPSS ye girmektedir. Lise mezunu olan adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylar ise KPSSP3 puan türünden veya eğitimine göre çeşitli puan türlerinden KPSS ye girerek puan almakta ve adayların bu Puan durumlarına göre kadro giriş ilemleri belirlenmetedir.

BAZI KURUMLAR KPSS ŞARTI ARAMIYOR

Kamuya alımlar her ne kadar KPSS ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Bunun yerine diğer nitelikler sonucunda alım yapıyorlar. Mesela bir çok askeri personel alımlarından, TÜBİTAK, Bazı üniversiteler, Bakanlıklar ve bazı belediyeler adaylardan KPSS şartı aramıyorlar.

MEMURLUK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular, kurumların belirledikleri tarih içerisinde alınmaktadır. Başvuru tarihleri dışında yapılmış olan başvurular geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır. Bu sebeple adaylar mutlaka ilanların başvuru sürelerini incelemeli ve başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmalıdır. Başvurular kurumun belirlediği şekilde, Şahsen, Posta ile, e-posta ile, online veya tercih işlemeleri şeklinde başvuru alınmaktadır. Ayrıca kurumların belirlediği şekilde başvuru yapmayan adayların başvuruları da geçersiz sayılacak.

MEMURLUKTA YAŞ ŞARTI

Adaylar kamu kurum veya kamu kuruluşları tarafından belirlenen yaş sınırları içerisinde olmak zorundadırlar. Kamuya memur alımları'nda genellikle adaylardan 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır. Bu yönde bir çok kişi 35 yaşından sonra KPSS'ye girmekte ve ne yazıkki sonrasında üzüntüye kapılmaktadır. Bu nedenle adaylar mutlaka ilanların metinlerindeki belirtilen yaş şartına mutlaka uygun olmaları şarttır.

YORUMLAR 2
  • M EMIN CELIK 6 yıl önce Şikayet Et
    TURKIYE CUMHURIYETI SAYIN CUMHUR BASKANI VE SAYIN BASBAKANIMIZA SESLEN YORUM YILARDIR OKUTUGUMUZ UNUVERSITE OGRENCILERIMIZ IN YAS SINIRI NEDENIYLE GOREV ALAMAKTADIRLAR BU vatani cani gonulden seven cocuklarimiz POM E GIRMEK ICIN CAN ATYORLAR NALESEF gecen kocalide bekcilik icin muracatinda dogum yili ocak ayina raslamasindan dolayi gun gecti diye alinmadilar bu yas limitini 35 OLMASINI SIZLERDEN BIR turk vatandasi olark rica edyorum
    Cevapla
  • Eşit Olalım 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya yaş şartı olmasın Öyle insanlar var ki, Kişi 40 yaşında 25-35 yaşındakiler den daha iyi kaliteli çalışıyor, İşini hakkıyla,sadakatle yapan biri her yaşta da çalışabilir olması gerekir, Yüksek maaş vermeyin, Çok insan çalışsın, Öyle insanlar var ki, yüksek maaş alıyor onunla iki kişi çalışır Eşitlik olsun. Özel sektör eziyet, maaş az. İçim dolu, Sözüm çok... Yeter bu kadarlık!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı