Afrin'deki 8 bin teröristin 2 bini oradan geldi!

Türkiye’den ve PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından yaklaşık 2 bin silahlı örgüt mensubunun Afrin’de bulunduğu ortaya çıktı.

Afrin'deki 8 bin teröristin 2 bini oradan geldi!
Afrin'deki 8 bin teröristin 2 bini oradan geldi!
GİRİŞ 18.01.2018 10:23 GÜNCELLEME 18.01.2018 10:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin operasyon için hazırlık yaptığı Suriye’nin kuzey kenti Afrin, terör örgütü PYD-YPG/PKK tarafından 2012 yılından bu yana kontrol ediliyor. Rapora göre Afrin’de halen 8 bin civarında silahlı terörist bulunuyor. Bu teröristlerin yüzde 15’i ise PKK’nın askeri kadın kolu YJA-Star ile PYD’nin Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) çatısı altında silahlanan kadınlardan oluşuyor.

Afrin’deki silahlı terörist grubunu, PKK’nın Kandil kadrosundan gidenler yönetiyor. Türkiye’den ve PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından da yaklaşık 2 bin silahlı örgüt mensubunun da Afrin’de bulunduğu belirtiliyor. Örgüt yönetiminin uzun süredir Türkiye’nin operasyonuna karşı hazırlık yaptığı, hendekler kazarak sığınaklar oluşturduğu da kaydedildi.

ÇOCUKLAR DA SİLAH ALTINDA

Raporda terör örgütünün silah altına aldığı kişilerin yüzde 10’unun ise 18 yaş altı çocuklardan oluştuğu belirtildi. Örgütün, bölgede zorla çocukları ailelerinden kopararak silah altına aldığı, kısa süreli eğitimin ardından siper ve hendeklere göndererek nöbet tutturduğu bilgisi paylaşıldı. Çocuklarını vermek istemeyen ailelere baskı uygulandığı, tutuklandığı veya cezalara mazur bırakıldığı öne sürülüyor.

200 TERÖRİST SIZDI

Raporda, PKK’nın silah-bomba eğitimi verdiği 3 kampın da Afrin’de bulunduğu, Türkiye’ye eylem amaçlı gönderilen canlı bomba ve eylemcilerin de bu kamplarda eğitildiği belirtildi. PKK’nın Hatay’ın Amanos Dağları’na açılan kapı olarak gördüğü Afrin üzerinden terörist, silah ve mühimmatı Türkiye’ye gönderdiği, son bir yılda 200’e yakın teröristin silahlı çatışma, baskın ve eylem amaçlı Afrin üzerinden Türkiye’ye sızdığı tespit edildi.

AĞIR SİLAHLAR DA VAR

Afrin’den Amanoslar’a sızan grupların tanksavar silahı, roket ve ağır makineli tüfekler gibi ağır silahlar ile uçaksavar mermisi türünde mühimmatlarının bulunduğu; örgütün 2015’ten bu yana Afrin’e silah ve mühimmat depoladığı bilgisi paylaşıldı. Teröristlerin, M16 Amerikan piyade tüfeği, Kalaşnikof, doçka, havan, roketatar toplara da sahip olduğu belirtildi.

HÜRRİYET

YORUMLAR 15
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    GALİP olan ALLAHTIR.
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrindeki Sivil Halk, YPG/PKK ya Karsi Yürüyüs yapmali. Halk destegi olmadan Savas kazanilmaz... Türkiyedeki Mültecilerde, Afrine dogru yürüyüs yapmali, sonuc itibariyle Onlarin Vatani !!
    Cevapla
  • Musti 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerde ne kadar teröst varsa toplansınlar afrinde kökten temizlik yapakta kurtulak bu imamsızlardan
    Cevapla
  • Türkoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi toplansın Türk milleti burada gerekirse ben askerliğimi yaptım bir daha çağırsınlar işi gücü bırakır giderim yeter artık hergün asker şehit vermekten bıktık sorunu kökten çözelim
    Cevapla
  • ahmet ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi hiç olmassa kaynağında geberirler inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı