Son tatbikat yapıldı D.Bakır üssünde alarm verildi

Afrin operasyonunun eli kulağında, komandolar sınırda son tatbikatı yaptı. Diyarbakır üssünde alarm verildi.

GİRİŞ 18.01.2018 11:12 GÜNCELLEME 19.01.2018 01:12
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, terör örgütü PYD/YPG denetimindeki Afrin’e yönelik olası harekâtla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) karargahlara verilen emir kapsamında sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi.

İLK HEDEF HAVALİMANI

İlk hedef Afrin'in 17 kilometre güneyindeki kritik öneme sahip Minnah Havalilanı olacak. Afrin ile Azez arasındaki Tel Rıfat kasabası ile  Maranez, Meryemeyni Eneb, El Melkiye, El kamiye ve Deyr Cemal bölgeleri ele geçirilerek teröristlerin ikmal yollarının kesilmesi hedefleniyor.

 

CANLI BOMBA KAMPLARI

Afrin'de PKK'nın canlı bomba eğitimi verdiği 3 kamp bulunuyor. Türkiye'de gönderilen canlı bombalarda bu kamplarla eğitiliyor. Terör örgütü 2015'ten bu yana Afrin'e silah ve mühimmat yığıyor. Terör örgütü bu bölgede M16 Amerikan piyade tüfeği, Kalaşnikof Doçka, havan ve roketatarla sahip.

İHA'LAR HEDEFLERİ BELİRLEDİ

Operasyon öncesi İHA trafiği 2 katına çıktı ve terör örgütü adım adım izleniyor. Yerli üretim İHA'lar Afrin'de vurulacak hedefleri bir bir belirledi. Terör örgütünün gizli üsleri gece görüşlü kameralarla işaretlendi. 

İLK ONLAR GİRECEK

Afrin’deki terör hedeflerine yönelik olası operasyonda ilk sızmayı bordo bereliler yapacak. Operasyon boyunca diğer birlikler, Özel Kuvvetler’e göre pozisyon alacak. Tüm hazırlıklar da onların tercihleriyle şekillendi.

YORUMLAR 34
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir nevi savaşa giriyoruz fakat aylardır yaptığımız yapacağımız her şeyi gizlemeden söylüyoruz yani biz şurayı vucagiz oradan çekilin mi demek istiyoruz amaç nedir? Ecdadımız değere çıkarken birçok askeri operasyonlarını büyük bir gizlilikle yapar düşmanın ummadığı anda baskın yapar düşmanı mağlup ederdi şimdi neden bütün sır gibi saklanması gerekenler basında yer alıyor kafam almıyor.
    Cevapla
  • MÜHENDIS 6 yıl önce Şikayet Et
    Eski Türk askeri savaslari,planlarini inceleyin,okuyun,askeri ögrencilere modern teknikler ile birlikte verin.
    Cevapla
  • Bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    neden herseyi anlatiyorsunuz hani supriz olacakti !!!!!
    Cevapla
  • kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadslar öyle bir oparasyon yapacaksinki afrini alirken sehit vermiceksin dunyaya böyle goz dagi vereceksin sag gosterip sol vuracaksin haydi aslanlarim
    Cevapla
  • Gercek 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisayar oynu degil bu.
    Cevapla
  • Ayder 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya istiklal ya istikbal..ihalarla bul obüsle vur ...kefere ABD ve onun faresi PYD sonunuz gelecek .kaçacak yer arayacaksınız ama bulamayacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor