TSK'dan Afrin'de teröristleri şoka uğratan taktik

Afrin'de devam eden 'Zeytin Dalı' harekatı ile ilgili gelen son dakika bilgilere göre TSK'nın kullandığı strateji teröristleri şok uğrattı.

GİRİŞ 22.01.2018 08:42 GÜNCELLEME 22.01.2018 10:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son 10 gündür sınırda açılan kapılar medyaya da yansımış PKK da bütün önlemlerini bu kapılara göre almıştı. Ancak TSK, bu kapıları kullanmadı ve Afrin'e 7 ayrı kapıdan girdi.

MAYINLI TUZAKLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Afrin’e yönelik ilk intikal Şeyh Halid bölgesinden yapıldı. Terör örgütünün mayınlı tuzakları başarıyla etkisiz hale getirildi. Savaş jetlerinin vurduğu terör mevzilerine ek olarak daha önce giriş noktası olarak belirlenen kapılar geçişlerde kullanılmadı.

TSK'NIN MÜTHİŞ TAKTİĞİ

Sınır boyu güvenlik önlemi kapsamında yerleştirilen beton bariyerler son 10 günlük hazırlık süresinde bazı noktalardan kaldırılarak Afrin’e giriş noktası görüntüsü verildi. Operasyonun başladığı sabah saatlerinde daha önce hazırlanan noktalar değil, yeni giriş hatları belirlenerek sınırın Afrin tarafında terör örgütünün yaptığı hazırlıklar boşa çıkartıldı. Ardından yeniden temizlenen 7 nokta geçiş güzergahı olarak kullanıldı. TSK’nın bu taktik hamlesiyle birlikte ÖSO ve Türk askerinden oluşan 2 bin kişilik grup Afrin’e giriş yaptı. Birlikler sınırdan geçerek kısa sürede yaklaşık 7 kilometre içeri girdi. Zeytin Dalı Harekâtı’nda dün akşam saatleri itibariyle 9 köy teröristlerden temizlendi. ÖSO birliklerinin, kamufulajlarına sarı bantlar taktığı görüldü.

Kaynak: Yeni Şafak

YORUMLAR 15
  • haaan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimin için Allah var ; Ona tüm kapılar açılır... Kim ise milli ekonomisinden çaldığı paralarla yüzbinlerce büstler; heykeller yaptırıp; O olmasaydı olmazdık derse de 100 yıl boyunca açlık sefalet çeker... Kalben taraftar olanda bu sefalete ortak olur. Demek şapka takarak kafire benzemekle bu iş olmuyormuş. Dindar bir Cumhurbaşkanı ABD ye kafa tutuyor... Herkes şaşkın... Allah diyen yolda kalır mı hiç???
    Cevapla
  • Akın 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun buna Türk aklı derler.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Müslüman ordumuzu ve mücahid kardeşlerimizi korusun ve muzaffer eylesin Amin. Allahu Ekber
    Cevapla
  • Maserati 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanije Fatihi Tiryaki Hasan Paşanın torunları taktik ustasıdır. Bu çapulcu sırtlanlar bizim tarihimizden habersiz vahşilere benziyor.
    Cevapla
  • ÇETİN 6 yıl önce Şikayet Et
    yüzüstü yatırmışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi