Afrin’ de son durum ne? Zeytin Dalı harekatının 11.gününde kaç terörist öldürüldü?

Zeytin Dalı harekatında 11. güne girildi. TSK’dan yapılan yapılan açıklamaya göre öldürülen terörist sayısı 649’a yükseldi. 3 stratejik öneme sahip hedefin de imha edildiği bildirildi.

Afrin’ de son durum ne? Zeytin Dalı harekatının 11.gününde kaç terörist öldürüldü?
Afrin’ de son durum ne? Zeytin Dalı harekatının 11.gününde kaç terörist öldürüldü?
GİRİŞ 30.01.2018 11:38 GÜNCELLEME 30.01.2018 11:38

Afrin’deki Zeytin Dalı harekatında 11. güne girildi. TSK’dan yapılan yazılı açıklamada harekatın planlanan şekilde ilerlediğini, 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiğini, toplamda 649 terörist öldürüldüğünü ve 3 hedefin imha edildiğini bildirildi. İşte TSK’nın yazılı açıklaması:

‘’Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. ’Zeytin Dalı Harekâtı’ kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur.’Zeytin Dalı Harekâtı’ planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir’’ denildi.

BURSEYA DAĞINDAN SONRA O TEPE DE  ELE GEÇİRİLDİ!

Bölgeden gelen son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. AA'nın aktardığı habere göre, TSK'nin desteklediği ÖSO'ya bağlı güçler Burseya Dağı'nın yanı sıra Afrin'in batısındaki bin rakımlı tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların bombardımanının ardından TSK unsurları tarafından desteklenen ÖSO güçleri tepede kontrolü aldı. Çıkan çatışmalarda 10 terörist daha etkisiz hale getirildi.

TERÖRİSTLERİN SİNYAL VERİCİSİ BULUNDU!

Bölgenin kontrolünün sağlanmasının ardından sızma girişiminde bulunan teröristlerden 5'i daha askerlerimiz tarafından öldürüldü. Sinyal vericisinin bulunduğu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlandığı belirtildi. Sınırdan 4 kilometre içerideki tepenin ele geçirilmesinin ardından askerilerimiz, güvenliği sağlamak için mevziler oluşturdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Puan farkı açıldı! Galatasaray haftayı kazançlı kapattı
DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?