Özel harekat polisi (PÖH) olmak isteyenler dikkat! KPSS şartı geliyor...

2018 yılı itibariyle özel harekat polisi olmak isteyenler kötü haber geldi! TBMM Genel Kurulunda, OHAL Kapsamında çıkarılan 676 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin kabul edilmesiyle birlikte özel harekat polisi alımında KPSS istenecek. İşte detaylar...

Özel harekat polisi (PÖH) olmak isteyenler dikkat! KPSS şartı geliyor...
Özel harekat polisi (PÖH) olmak isteyenler dikkat! KPSS şartı geliyor...
GİRİŞ 31.01.2018 09:55 GÜNCELLEME 31.01.2018 09:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yeni yayımlanan KHK ile Polis Özel Harekat PÖH alımı bekleyen adaylara KHK duyurusu yayımlandı. KPSS şartı bundan sonra yeniden aranacak, peki diğer detaylar nedir?

TBMM Genel Kurulunda, OHAL Kapsamında çıkarılan 676 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) maddeleri kabul edildi.

 

 

KHK'lerden, diğer kanunlarda bulunan hükümler ile uygulama kabiliyeti kalmayan düzenlemeler önergelerle çıkarılarak, uyum düzenlemeleri yapıldı.

676 sayılı KHK'den, özel harekat polisi alımında KPSS şartı aranmamasına yönelik düzenleme de çıkarıldı.

TBMM İçtüzüğünün, TBMM Başkanvekili'ne verdiği takdir yetkisiyle, KHK'lerin tümünün oylaması 1 Şubat Perşembe günü yapılacak. TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, 4 grubun anlaşmasıyla bu kararı aldığını söyledi.

- "KHK'lerin hukuka kavuşması lazım"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, uzun süredir dile getirdikleri şekilde gündemin ilk 25 sırasına KHK'lerin alındığını anımsattı.

Özel, "Bir an önce bu KHK'lerin hukuka kavuşması, hukuk denetimine girmesi lazım. Ama ilgili maddelere vereceğimiz ret oyları bu konudaki grubumuzun kanaatini ve kanun metninden çıkarma önergesi olarak değerlendirilmesini yüce Meclisin takdirine sunuyor, tutanaklara böyle geçmesini talep ediyorum." dedi.

TBMM Başkanvekili Buldan, iki KHK'nin görüşmesinin tamamlanmasının ardından birleşime ara verdi. Buldan, verilen aradan sonra komisyonun yerine oturmaması üzerine, birleşimi, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

YORUMLAR 3
  • Suna 6 yıl önce Şikayet Et
    Lise mezunu bayanlarada fırsat verin insan sevdiği mesleği yapması Lazı imkanım bir türlü olmadı kpss 75 çok sevdiğim polislik Allahım banada nasip et
    Cevapla
  • Feridun 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya artık şu polislikteki yaş ve kpss kaldırın yeter ilk okulu bitirmiş kadrolu yapabiliyorsunuz biz on lisans mezunuyum bir turlu polisle bi adım ataması nasıl bi hukuken bu anlayamadım secimler yaklaşıyor diye birşeyler yapılıyorsa o zaman biz üniversite ogrencileri polis olmak istiyoruz ne den bu msjlarımız hiç kayda alin miyor
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ortaögretim kpss düzeyide olsun o kadar bekledik. bu vatan hepimizin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!