"O olayda büyük sorumluluğu var"

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, CHP’nin, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ı dış politikasının başına geçirip, onun hiç olmadığını söylediği tecrübeleriyle dış politikasını yönetmeye kalkışmasının, CHP’nin başına adeta çorap örmek anlamına geldiğini belirtti.

"O olayda büyük sorumluluğu var"
"O olayda büyük sorumluluğu var"
GİRİŞ 01.02.2018 10:36 GÜNCELLEME 01.02.2018 12:03
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bozkır, DAEŞ’in Musul konsolosluğu baskınından Yılmaz’ı sorumlu tutarak, “O olayın meydana gelmesinde de bence bu zatın büyük bir sorumluluğu vardır. Bu zat, sürekli olarak ‘ben burayı korurum, bize saldırmazlar’ gerekçeleriyle, o olayın meydana gelmesinin baş müsebbibidir” ifadelerini kullandı.

'5 GÜNLÜK BÜYÜKELÇİ'

 

 

Bozkır, Yılmaz’ın TSK’nın ÖSO ile birlikte hareket etmesine ilişkin eleştirileri konusunda sert konuştu. Bozkır, CHP’nin, son derece kaliteli, değerli, ülke menfaatini her şeyin önünde tutan, yurt içindeki toplantılarda her türlü tenkiti yaparken yurt dışındaki toplantılarda en ufak bir çatlak ses çıkarmayan, vatanını seven büyükelçi milletvekilleriyle çalıştığını belirterek “Bu kişiler Şükrü Elekdağ, Onur Öymen, İnal Batu, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Rıza Türmen’di” ifadesini kullandı. 

“CHP’nin bu kişiler varken, bugün, 5 gün büyükelçilik yaptığı halde ‘büyükelçiyim’ diyerek dolaşan böyle bir zatı dış politikasının başına geçirip, onun hiç olmayan tecrübeleriyle dış politikasını yönetmeye kalkışması, CHP’nin başına adeta çorap örmektir” diyen Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü: “’Bu zatla birlikte CHP’nin dış politikası da zıvanadan çıkmıştır. Ülkeye zarar verdiği gibi partisine de zarar vermektedir.” 

"BAŞ SORUMLU"

Volkan Bozkır, “Öztürk Yılmaz’ın, Musul Başkonsolosu iken DAEŞ’in saldırısında kendisini ‘muhasebeci Kenan’ olarak tanıttığı” iddiasıyla ilgili soruyu da yanıtladı. Bozkır, “O olayın meydana gelmesinde de bence bu zatın büyük bir sorumluluğu vardır. Çünkü, o zaman Musul Valisi kenti terk etmişti, Irak’ın 55 bin kişilik ordusu üniformalarını bırakarak bölgeyi terk etmişti, THY ofisini kapatmıştı. Fakat bu zat, sürekli olarak ‘Ben burayı korurum, bize saldırmazlar’ gerekçeleriyle, o olayın meydana gelmesinin baş müsebbibidir. O kadar gün, o kadar insanımızın terör örgütü DAEŞ’in elinde kalmasının baş sorumlusu bu zattır” dedi.

YORUMLAR 25
  • YUSUF 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatta deas i kendisi davet etmiste olabilir.
    Cevapla
  • abc 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam gün gelecek devlete kumpas kurmaktan yargılanacak
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    soytarilik da tavan yapmiş
    Cevapla
  • irfan 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan suratından şer yağıyor suratsız
    Cevapla
  • hemşo 6 yıl önce Şikayet Et
    konsolos eskisinin suratını görünce 5 numara şapka giyiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor