Tarihi gelişme! NASA tespit etti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzmanlarının, Satürn'ün en büyük uydusu olan Titan'ın atmosferinde yaşam belirtisi olabilecek yeni bulgulara ulaştığı belirtildi.

Tarihi gelişme! NASA tespit etti
Tarihi gelişme! NASA tespit etti
GİRİŞ 03.02.2018 13:25 GÜNCELLEME 03.02.2018 13:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Phys.org'un haberine göre Titan'ın atmosferindeki incelemelerini sürdüren NASA uzmanları, bu uyduda mikroorganizmaların bulunduğunun kanıtı olabilecek maddelere rastladı.

Uzmanlar, Titan'ın yüzeyinin 200 kilometre üzerinde 'akrilonitril' (vinil siyanür) denilen ve yaşamın yapı taşı olan hücre mimarisinin oluşumunu sağlayabilecek bir kimyasal bileşen bulunduğunu ortaya çıkardı.

NASA'nın araştırmasına göre 'akrilonitril' moleküllerine uydunun güney kutbunda daha yoğun miktarda rastlanırken bu moleküllerin Titan'da hakim olan ortalama eksi 179 derecede damlacıklar halinde oluşarak sıvı metan gazıyla kaplı göllere düşüyor.

Uzmanlar, Titan uydusunun zorlu atmosfer koşullarında canlı yaşamının ortaya çıkmasını sağlayabilecek korumayı sağlayabileceğini de ileri sürdü.

'İNSANOĞLUNUN VARLIĞINI SÜRDÜREBİLECEĞİ EN ÖNEMLİ İKİNCİ YER'

Daha önce sonuçları 'New Scientist' dergisinde yayımlanan araştırmada, Gezegen Bilim ve California Teknoloji enstitülerinde görevli bilim adamları Amanda Hendrix ve Yuk Yung, Titan ile ilgili verileri inceleyerek uydunun gelecekte insanoğlunun yaşaması için gerekli çeşitli enerji kaynaklarını barındırdığını ortaya koymuştu.

Johns Hopkins Üniversitesi'nde görevli gezegen bilimci Ralph Lorenz, Titan'ın uzun dönemde Mars'tan sonra insanoğlunun varlığını sürdürebileceği en önemli ikinci yer olacağını kaydetmişti.

YORUMLAR 4
  • kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    marsa hayat kurmak icin planlar yapiliyor ulan titanda yasayan bakterinin insanliga ne faydasi var dunyadaki yardima muhtaclar batiyor hayat sonduruyosun uzayda ki bakteriyi yasatiyosun ben evrime inanmam ancak bu dinsiz bilim adami dedikleri hepsi evrimlesti Allah insanlara iyiligi emreder yardima muhtac olanlara yardim etmeyi emreder bu sadece islamla alakali degil insanlikla alakali ayetlerdir sonumuz geliyor herhalde
    Cevapla
  • daha kolayı 6 yıl önce Şikayet Et
    hızla kirlenen ve bozulan dünyamıza alternatif aramak ve gezegenleştirme yapmak için katrilyonlar harcamak yerine , dünyamızı kirleten unsurları ortadan kaldırmak daha kolay ve daha ucuz. hatta abd yi yok edelim dünya tertemiz olur.
    Cevapla
  • gaz 6 yıl önce Şikayet Et
    ara sıra yapılan bu tür demeçlerle heyecan uyandırılarak, bu çalışmalar için bütçe ayrılması sağlanıyor. takip edin yılda bir iki kere bu tarz gaza getiren demeçler veriliyor
    Cevapla
  • Kazak12 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar boş ve insanları başka yöne baktırmak için yapılan haberler..üç maymun hikayesi..esas hayat Mars’ta var.su var.-ama saklanıyor insanlardan nedense..birde böyle söyleyen şizofren muamelesi görüyor..Mars’ta hayat ve su var.insanlar var.bukadar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu