Hanedana vatandaşlık sözü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Osmanlı Hanedanı üyeleriyle bir araya geldi. Çavuşoğlu, "Türk vatandaşlığı olmayan ama almak isteyen biri varsa elbette Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, bu konuyla bizzat ilgileneceğim" dedi.

Hanedana vatandaşlık sözü!
Hanedana vatandaşlık sözü!
GİRİŞ 12.02.2018 08:24 GÜNCELLEME 12.02.2018 08:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal dün, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere İstanbul'da bulunan Osmanlı Hanedanı ailesiyle kahvaltıda bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Yıldız Sarayı'nda düzenlenen "Vefatının 100. yılında Sultan Abdülhamid'i anlamak" programının sembolik anlam taşıyan bir tören olduğunu belirtti. 

Osmanlı Hanedanı üyeleriyle dünyanın farklı şehirlerinde bir araya gelmeye çalıştığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Birçok yerde büyükelçiliklerimize hanedandan biri varsa, aileden biri varsa onlara yakın ilgi göstermesi konusunda da talimat veriyoruz. Arkadaşlarımız zaten bunu seve seve yapıyor. Bu, cumhurbaşkanımızın bize talimatıdır." dedi. 

"Türkiye ve Osmanlı arasında uzlaşı dün sağlandı" 

Önceki gün düzenlenen anma törenine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Türkiye ve Osmanlı arasında uzlaşı olması önemliydi. Bence bu uzlaşı resmi olarak dün sağlandı." değerlendirmesinde bulundu. 

Çavuşoğlu, Türk halkının Osmanlı ile gurur duyduğunu belirterek, "Biz Osmanlı ile onur duymayı babalarımızdan, ailemizden, dedelerimizden öğrendik. Türk halkının size, Osmanlı Hanedanı'na negatif baktığını düşünmeyin. Bizler hiçbir zaman atalarımızdan, Osmanlı'dan utanmadık, onlarla her zaman gurur duyduk. Bundan sonra da atalarımızın açtığı yoldan gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu. 
Sultan Abdülhamid'in torunlarıyla bir araya gelmek için bundan sonra da programlar düzenleneceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Vatandaşlık olmayanlara da vatandaşlık vermek isteriz. Türk vatandaşlığı olmayan ama almak isteyen biri varsa elbette Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, bu konuyla bizzat ilgileneceğim." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaman gösterir neyin ne olduğunu , tekbiri elden bırakma yeter . Şu an önce vatan şehitler gaziler ve çok önemli bir insan Cumhurbaşkanı RTE . Gerisi teferruattır .
    Cevapla
  • isminaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kılık kıyafet ve söylemlerine bakınca bunlarda pek güven vermiyor. Şimdi birileri yok asimile oldular yok baskı altında bu hale geldiler diyecek ama ben öyle gerekçeleri hiç gecerli olarak bulmuyorum.
    Cevapla
  • Seyit 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekette dinli sı dinsizi yaşıyorsa osmanlı hanedanı herkesten çok bu memlekette yasâmayı hak ediyor bu topraklarda kendi mülkleri de geri verilmeli sizlerin bir ağaç ısısı gasp etseler adaletten bahseder sınız
    Cevapla
  • Erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Şurayı isterim burayı isterim diye laf yapıp boş hayallerle ülkeyi meşgul etmeyeceklerse buyursunlar ha yoksa gölge etmesinler
    Cevapla
  • Hüsnü 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz onları bağrımıza basarız başımızın üzerinde yerleri var. Onlarda özüne dönsün Müslüman olduklarını bize göstersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı