Zeytin Dalı harekatında 25. günde ağır darbe

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 439 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO, Şeyh Horoz’un doğusundaki Ömer Simo köyünü ele geçirdi. Böylece Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu.

GİRİŞ 13.02.2018 12:27 GÜNCELLEME 13.02.2018 19:16
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

19:10 TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Arşali köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

Suriye’nin Afrin kentindeki PKK/PYD hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın 24. gününde Afrin’in batısındaki Cinderes beldesine bağlı Muhammediye köyü ve Amara Tepesi PYD/PKK’dan kurtarıldı. Harekatın 25. gününde ise TSK ve ÖSO, Afrin'in Ömer Simo köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

Böylece 51 nokta temizlenmiş oldu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada 103 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

14.00: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında İHA'lar tarafından çekilen görüntüler, YPG/PKK terör örgütü mensuplarının meskun mahallerden Türkiye'ye yönelik saldırılarını gözler önüne serdi. Hatay, Reyhanlı ve Kilis'te bugüne kadar 7 sivilin öldüğü, 113 sivilin de yaralandığı saldırıların failleri İHA'lar tarafından görüntülendi ve etkisiz hale getirildi. 

12.30: TSK ve ÖSO, Afrin'in Ömer Simo köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 34'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 14'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 52 noktayı örgütten kurtarmış oldu. 

(Afrin'deki son durum)

12.20:  'Zeytin Dalı Harekatı'nın 25'inci gününde Kilis'te konuşlu topçu birlikleri, insansız hava araçları (İHA) tarafından belirlenen terör örgütü mevzilerini hedef aldı. Topçu birlikleri, fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla Suriye'nin Şeyh Horoz Dağı eteklerindeki terör örgütünün belirlenen hedeflerini ateş altına aldı. Bombalanan bölgedeki hedefler imha edilirken, bölgeden yükselen duman Kilis'ten de görüldü.

10.40: Tillerson: Türkiye'nin güvenlik endişesinin farkındayız. Kuzey Suriye'deki gelişmelerden endişeliyiz.

10.30: Zeytin Dalı Harekatı Kapsamında Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan operasyona askeri sevkıyat devam ediyor. Gece saatlerinde Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gelen ve içerisinde tank, obüs ile ZPT’ler bulunan askeri konvoy Hatay bölgesindeki sınır birliklerine intikal etti. Sevkıyat, yoğun güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirildi. Vatandaşlar konvoydaki askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. 

9.50: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 439 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

09.30: Kilis’te konuşulu bulunan çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) tarafından PKK/PYD hedefleri tam isabetle vuruluyor.

YORUMLAR 111
  • olcay 6 yıl önce Şikayet Et
    Askeri üniversiteye baş vurduk Allahın izniyle oğlum kazanırda o da gider vatan savunmasına inşallah.
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
  • Adige 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer inanmışsanız üstün sizsiniz
    Cevapla
  • Paşa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne işe yarar Nato?
    Cevapla
  • Dogrucu mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    turkiyeyi bitirmeye
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Neredesin heyy guney kore..yuzlerce askerimiz yardiminiza gitti sesiniz cikmiyor amerikan usagi guney kore yaziklar olsun
    Cevapla
  • KIZIL elma 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardesimim bize Allah yeter yemisim Kuzey korsini rusunu amerikasini Allah bizim yar ve yardimcimiz olsun bu bize yeter
    Cevapla
  • Ramazan yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun inşallah.Muhammedin ordusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti