Enis Berberoğlu davasında karar çıktı!

CHP'li milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı MİT TIR'ları davasında karar açıklandı. Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

GİRİŞ 13.02.2018 14:43 GÜNCELLEME 13.02.2018 15:27
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırarak, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan 2. duruşmaya, Enis Berberoğlu kaldığı Maltepe Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı.

 

 

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan ceza dairesi, sanık Enis Berberoğlu'nun "Devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Daire Berberoğlu'nun tutukluluk halinin de devamına hükmetti.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Berberoğlu, "Moralinizi bozmayın 25 yılla başladı, 5 yıla düştü" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen hapis cezasını asla kabul etmediklerini belirterek, "Enis kardeşim hiç üzülme. Adımın Kemal olduğu kadar eminim, bu yargılama sürecinden mutlaka beraat edeceksin." dedi.

SÜREÇ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu'nu, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı ve tutukladı.

Dava dosyası itiraz üzerine, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'ne geldi. Daire yerel mahkemenin kararını esastan bozarak dosyayı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Söz konusu bozma kararının görüldüsünü yapan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ise bozma kararına şerh düştü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Berberoğlu hakkında verilen 25 yıllık hapis cezasına ilişkin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin bozma kararını usul ve yasaya aykırı bularak, dosyayı iade etti.

Dosyayı yeniden ele alan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, bozma kararından rücu ederek, Enis Berberoğlu'nun istinafta yargılanması amacıyla duruşma günü vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 128
  • koca yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    sn tc savcıları memleketi satmak 5 yıl 10 ay mı çok yazık uğruna canımızı feda ettiğimiz vatana bu yapılırmı bu kararı alan enisin yol arkadaşı mıdır birisi lütfen söylesin verin müebbet emsal teşkil etsin başkaları bir daha böyle bir olaya kalkmasın saygılar
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye AB restini çekip Referandum yapsın zaten Türk milleti AB ye girmemek icin hayır cevabi verecek arkasından ivedi olarak IDAMI kanunlaştıracaklar ve vatan hainliği yapanlara fazla icerde masraf olmadan idam edilmesi gerekir halen amerikada bu ysa var hiçbir AB ve başka ülkeler gazini açamıyorlarda bizemi birşey diyebilecekler zatan hepsi kafir bize düşmanlar biz bildigimiz yoldan gitmeye devam edeceğiz
    Cevapla
  • cCc 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl adalet kardeşim gariban olsa bir gün bile indirim yapmazlar adam resmen vatan haini cezaya bak gerçekten komik
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    az bu herife bu cezaaa
    Cevapla
  • Almanyaörnekaçoku 6 yıl önce Şikayet Et
    Savcı bir üst mahkemeye itiraz etmeli. Bu ne ya iyi halden cezamı indirilir. İyi hali olsaydı o suçu işleyip karşıniza gelmezdi. Gelde bu Hakimler hakkında iyi bir şey düşün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar