PKK’nın planı bozulunca B planı devreye girdi!

Terör örgütü PYD/YPG ile anlaşan Esad rejimi yanlısı militanlar Afrin'e girmeye yeltendi. Türk topçusu tarafından yapılan uyarı atışının ardından militanlar çekilmek zorunda kaldı.

GİRİŞ 21.02.2018 08:25 GÜNCELLEME 21.02.2018 09:00
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Haber7- Analiz

Zeytin Dalı Harekatı'nın 32. gününde Afrin'de büyük hareketlilik yaşandı. TSK'nın operasyonunda 1715 PYD/YPG’li terörist öldürüldü. Kilis’e roket saldırıları düzenleyen terör örgütünün kentle sınır teması kalmadı.

 

 

Tüm bu gelişmeler üzerine TSK ve ÖSO'nun Afrin merkezine gireceğini gören rejim yanlısı Şii gruplar (Hizbullah) ve  terör örgütü YPG göstermelik bir anlaşma yaptığını ve Afrin'i Esed'e terk edeceklerini duyurdu. 

Suriye rejimi, dün kendisine yakın İran destekli Şii milisleri Afrin'e gönderdi. Afrin'e giden grubun Irak ve İran'dan getirilen Elbaker Tugayı'na bağlı milisler olduğu öğrenildi. 

ŞOV YAPMAYA KALTILAR

Dün gündüz vakti Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen televizyon kanalı canlı yayında bir grup Şii militanın Afrin'e girişini yayınlarken TSK'nın SİHA ve F-16'ları kirli ittifakın geçiş güzergahını uyarı amaçlı bombaladı. 10 kadar araçtan oluşan Şii grup Afrin kent merkezine 10 km kala geri dönmek zorunda kaldı. Güvenlik kaynakları Afrin'e askeri bir sevkiyatın gündüz vakti yapılmasının imkansız olduğunu bunun tamamen göstermelik bir şov olduğuna dikkat çekiyor.

TÜRK ASKERİNE KARŞI SAVAŞACAKLARMIŞ

Terör örgütünün Afrin sözcülerinden Brusk Haseke, Rus yayın organına yaptığı açıklamada, Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini belirterek, şunları söyledi: “Suriye ordusunun Afrin'e girdiği iddiaları doğrudur. Suriye ordusuna bağlı askeri güç, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için bugün Afrin'e geldi. Afrin halkına yardım etmek ve savunmak için girdiler. Ne kadar askerin girdiği konusunda rakam veremeyiz. Bu askeri meseledir.”

“REJİM ORDUSU DİYE BİR ŞEY YOK”

Suriye’de Rejim resmi anlamda rejim ordusu olarak anılan askeri birliklerin sayısının çok düşük olduğunu belirten yerel kaynaklar durumu şu ifadelerle özetledi: “Suriye’de Suriye Ordusu yok artık. Ruslar’ın ayakta tuttuğu hava kuvvetleri ve İran’ın ayakta tuttuğu etlik birlikler var. Elit kara birliklerinin hemen hemen Hepsi Şam’ın içine ve kırsalına sıkışmış durumdalar. Hizbullah Terör örgütü ve ona bağlı milis birlikleri çoğu zaman ordu taklidi yapıyor burada olan sadece İran yanlısı militanlar, DAEŞ militanları ve PKK militanları. Suriye’nin her çatışmalar bölgesinde İran’ın Afganistan’dan, Irak’tan, Lübnan’dan, Ürdün’den ve Filistin’den getirdiği yabancı savaşçılar ve paralı askerler var.”

YPG'NİN YENİ MANİPÜLASYONUNA KARŞI DİKKAT!

Dün TSK'nın kararlılığı sonrası Şii militanlar, hava bombardımanından kaçınca YPG/PKK'lı teröristler  B planına geçerek PKK’lılara “Rejim bayrağı asın” talimatı verdi. 

Önemli kaynaklar alınan bilgiye göre TSK'nın Afrin'de uçan kuşu gözetlediğini bilen YPG'nin yeni bir manipülasyona hazırlandığına dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde Terör örgütü YPG'nin teröristleri, rejim askerine ait kıyafetler giyip kent merkezine bayrak asarak Afrin'i devraldıklarını iddia edebilir. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 46
  • Fuzul 6 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuz aslında; kullanıldıklarını ölmeden anlayamayacaklar için hızlandırılmış eğitim veriyor...vesselam.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Fuzul laflar fuzulidir...
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu döneklerde hertarafa dönuyorlar
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    TSK.ya güç yetiremediklerinden dolayı, rezil olmamak için gösterilen eylemlerdir, bu aklıda teröeristlere ABD. veriyor. Anlayacağınız ABD. rezillik içinde madara oldu. TSK. seninle gurur duyuyorum, Allah yardımcın olsun.
    Cevapla
  • saka 6 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin hepinizi yok etmeye bu milletin gucu yeter de artar, soytari suratsizlar sürüsü
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten siyonizmin kuçağındalar,bu rezillik yeter de artar ama adam değillermiş ki bu utançla yaşıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı