10 Şubat Ehliyet sınav sonucu açıklandı! Öğrenme sayfası

10 Şubat 2018 tarihinde ehliyet sınavına giren sürücü adayları için heyecan dorukta. MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınav sonuçları öğrenme sayfası erişime açıldı mı? Binlerce kişinin merak ettiği ehliyet sınav sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde....

10 Şubat Ehliyet sınav sonucu açıklandı! Öğrenme sayfası
10 Şubat Ehliyet sınav sonucu açıklandı! Öğrenme sayfası
GİRİŞ 23.02.2018 09:34 GÜNCELLEME 23.02.2018 09:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yılın ilk ehliyet sınavı 10 Şubat tarihinde düzenlendi. Binlerce kişinin ehliyet hayali ile girdiği ehliyet sınav sonuçları ise büyük merak konusu oldu. Günlerdir 10 Şubat ehliyet sınavının sonucunu bekleyen adaylar gözünü MEB'ten gelecek açıklamalara çevirdi. Peki araç kullanmak için gerekli olan bu belgeyi almak isteyenlerin merak ettiği ehliyet sınav sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Sınav sonucunu öğrenmek isteyenler için tüm detaylar haberimizde.

EHLİYET SINAV SONUCU AÇIKLANDI MI?

 

10 Şubat’ta yapılan sınava dair sonuçların açıklanacağı tarihi açıkladı. Buna göre sınav sonuçları 22 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak. Fakat MEB tarafından ehliyet sınav sonucunun saat kaçta açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

EHLİYET SINAV SONUCU ÖĞRENME SAYFASI İÇİN - TIKLA

MEB ekranlarına ulaştıktan sonra T.C. kimlik numarasınızı girerek sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkarabilir ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

2018 yıl itibariyle Sınav geçme puanı 70 olarak açıklandı. Bakanlık sınavda 50 soru sordu. Buna göre sınavda 35 soruyu doğru yapan kursiyer, sınavı geçiyor.

SMS YOLUYLA MI AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi ehliyet sınav sonuçları SMS ile sürücü adaylarına bildirilecek. SMS tanımlaması olmayanlar yukarıdaki bağlantıya tıklayarak 10 şubat ehliyet sınavının sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilir.

2018 Ehliyet sınavları ne zaman? MEB sınav takvimi...

EHLİYETLER ARTIK ORADAN ALINACAK?

Ehliyet ve pasaportun emniyette alınarak Nüfus Müdürlüklerine devri konusunda çalışmalar son aşamaya geldi. Bir sıkıntı yaşanmaması için tüm testleri yaptık. Türkiye’de günde 8 bin civarında pasaport için başvuru yapılıyor. Emniyet kendi sistemi üzerinde bakıyordu, biz ise MERNİS üzerinden yani kendi kullandığımız sistem üzerinden bağlanacağız. 5 Mart’tan itibaren yavaş yavaş devralmaya başlayacağız. Önce 10 vilayet, sonra 10 vilayet öyle devam edecek. 2 Nisan’da ise tümüyle bize devredilmiş olunacak.

YORUMLAR 2
  • mesut yildirim 6 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyet sinav sonucu
    Cevapla
  • SÜLEYMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    ehliyet sınavı sonucu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!