TSK'dan flaş açıklama! Afrin'de harita değişti

TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında bir uzman çavuş şehit düştü. TSK'dan yapılan açıklamaya göre Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2018 oldu.

GİRİŞ 25.02.2018 11:22 GÜNCELLEME 26.02.2018 06:16
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

TSK Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, 37. gününde de başarı ile sürüyor. Harekatın başlangıcından itibaren 2018 terörist etkisiz hale getirildi.

İşte Afrin'de dakika dakika yaşananlar:

15.30: Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda Sakız Karakolu bölgesine giren askerlerle birlikte Kilis ve Hatay hattından gelen bütün askerler tam birleşti ve hilal oluştu.

15.00: Zeytin Dalı Harekatı'nın 37. gününde Afrin’in kuzeybatısında yer alan Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri terör örgütü PKK/PYD’den temizlendi. Raco bölgesinde tespit edilen terör hedefleri ise sınırdaki Fırtına obüsleriyle ateş altına alınarak imha ediliyor.

14.40: TSK ve ÖSO, Afrin'in Umranlı, Meydan Ekbez ve Bendirek köylerini teröristlerden temizledi.

TSK'DAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

11:10 Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 24 Şubat 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlarda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz

5 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

09:48: TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köylerini teröristlerden temizledi.

RACU-BÜLBÜL HATTI BİRLEŞİNCE HARİTA DEĞİŞTİ!

Son alınan köylerle birlikte kuzeyde cepheler de birleşmiş oldu. İlerlemeyle kuzeyde teröristlerin Türkiye sınırı ile bağlantısı tamamen kesiliyor.

Böylelikle Racu ile Bülbül hattı da birleştirilmiş oldu. 

TSK'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

09:46 : Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2018 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2018 oldu.

ACI HABER GELDİ

02:50: İHA'nın geçtiği habere göre; Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ve Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) güçlerinin PKK/YPG/PYD terör örgütlerine karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatından bir acı haber geldi. Suriye sınırında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu. Şehit düşen uzman çavuş Kırıkhan Devlet Hastanesi’ne getirildi.

KARAMAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Siirt 3’üncü Komando Tugayında görevli 8 yıllık Uzan Çavuş Şükrü Ünlü, geçici görevle gittiği Zeytin Dalı Harekatı’nın yürütüldüğü Suriye’nin Afrin kentinde şehit oldu.

Teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ünlü’nün acı haberini, Mersin’in Anamur ilçesinde oturan ve bahçıvanlık yapan babası Osman Ünlü ve Gülseren Ünlü’ye askeri yetkililer verdi.

ŞEHİT SAYISI 33 OLDU

 

Afrin'de terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmalarda bugüne kadar 32 asker şehit olmuş, 183 asker de yaralanmıştı.

BUGÜNE KADAR 109 NOKTA KURTARILDI

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 80'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 109 noktayı örgütten kurtardı.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 51
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    fırat kalkanında 7 ayda 3000 teröristi öldürmüştük şimdi 1 ayda 2000 gayet iyi tabi onların topu bizim bir şehidimizin tırnağı etmez orası ayrı
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    33 sehidimize karsi 33 bin vatan haini oldurmemiz lazim
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsansız kara aracı keşke hepimiz yerli enerji ile çalışan elektrikli insansız kara araçlarının üretiminde çalışsak. İşçisi, amelesi, hademesi, temizlikçisi olsak o yerli araçları üretecek fabrikaların. hizmete girecekleri günü dört gözle bekliyoruz. Bir an önce gerçekleşir İnşaallah.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şehidimize rahmet eyler inşaAllah.Leş sayısı onbinleri bulacak inşaAllah.
    Cevapla
  • tahsin 6 yıl önce Şikayet Et
    2018 tanesi bizim 1 şehidimiz etmez daha çok leş lazım.şehitlerimizin mekanı cennet olsun...aöncelikle ailelerine ve hepimize allah sabır versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!