'Kafası karışık' Hollandalı teröriste TSK'dan ayar

2017 başında Ukraynalı neo-Nazi’lerle birlikte “ırkçılık oynayan” Hollandalı Sjoerd Heeger, geçen hafta kolunda Öcalan yamasıyla terör örgütü YPG safında savaşırken Türk keskin nişancısı tarafından öldürüldü.

GİRİŞ 25.02.2018 08:42 GÜNCELLEME 25.02.2018 12:45
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Suriye’de geçen hafta öldürülen Avrupalı üç YPG militanından Hollandalı Sjoerd Heeger’in 2017 başında Ukrayna’da neo-Nazi terör örgütü ‘Sağ Sektör’ (Pravyi Sektor) saflarında yer aldığı anlaşıldı.

Hollanda’da çöpçülük yapan, bir ara çağrı merkezi görevlisi olarak çalışan Heeger, Ukrayna dilini bile bilmeden, sadece macera için Kiev’e gelip Sağ Sektör’e katılmış.

 

 

Heeger, Ukrayna’daki aşırı sağcı oluşumları araştıran Amerikan The Washington Post muhabiri Jack Losh’a, Şubat 2017’de elinde bir kalaşnikof, yüzünde turuncu camlı gözlüklerle demeç vermiş: “Annem burada olduğumu bilmiyor. Belki ona bir el bombası fotoğrafı gönderirim. Benim ortadan kaybolmama alışkın.”

Dört sarjör boşalttığı bir çatışma eğitimi aldığını anlatan Heeger, eğitmeninin kendisine başta ilk yardım öğretmeye çalıştığını, ancak anlattıklarının yarısını anlayabildiğini söylüyor.

SLOGANLARI NEFRET

‘Sağ Sektör’ birliğinin kod adı Vano olan komutanı Ivan Borişenko’ysa bu tip maceraperestleri sevgiyle kucakladıklarını “Dafa fazla, daha iyidir” ifadesiyle anlatıyor. Borişenko, Heeger’i işaret ederek, “Hollandalı çocuk silahını
kullanmayı bilmiyor. Ama yakında yeteri kadar öğrenir” diyor.

Marinka kasabasından sorumlu gönüllü neo-Nazi birliğinde Heeger’in yakın arkadaşı İtalyan Giuseppe Donene’yse şunları söylüyor: “Burası Avrupa, benim evim. Ama hükümetler savaşmamıza izin vermiyor.” Üzerinde Nazi bayraklı, “Nefret” sloganlı bir tişörtle konuşan Donene, Avrupa’nın kimliğini Müslümanlara ve Afrikalı mültecilere kaybetmesinden şikâyet ediyor.

Heeger’in internetteki blogunda da Nazi sevdasını, yabancı düşmanlığını dışavurduğu videolar bulunuyor.

TÜRK KESKİN NİŞANCI VURDU

Bir yıl öncesinin neo-Nazi’si Heeger, geçen hafta Suriye’de ‘Sağ Sektör’le ideolojik olarak taban tabana zıt bir terör örgütü olan PKK/YPG saflarında çatışırken öldürüldü. PKK’da ‘Baran Sason’ kod adını kullanan Heeger, bazı kaynaklara göre Deyrizor’da Suriye rejim güçlerine karşı çatışırken vuruldu. Bazı kaynaklarsa Heeger’in Afrin'de Türk keskin nişancısına hedef olduğunu öne sürüyor.

Sosyal medyada bazı PKK’lı hesaplar Heeger’in neo-Nazi olmadığını, PKK sempatizanı bir gönüllü olduğunu öne sürse de çıplak gerçek belgeli bir şekilde internette karşımıza duruyor: O geçen yıl da ırkçı olan bir terör turisti!

MİLLİYET/ Menderes Özel

YORUMLAR 53
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Öbür tarafta bol bol eğitim yaparlar bu itle.
    Cevapla
  • Hüseyin SAYILIR 6 yıl önce Şikayet Et
    ellerine sağlık askerimizin. ateşin bol olsun kefere.
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    ateş seni çağırıyor moruk
    Cevapla
  • Alpaslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türklerden öğrenmiştir şimdi silah kullanmasını.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    kafirlerin hepsini çizinki görsün dünya Türke yan bakan göz nasıl oyuluyormuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço