İBB'den alkışlanacak uygulama: Onları unutmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kışın zorlu şartlarında sokakta kalan vatandaşlara hazırladığı kimsesizler misafirhanesiyle evsizlere umut oluyor. Yüzlerce evsiz vatandaş, merkezde ücretsiz barınma, yeme içme, sağlık ve kişisel bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor.

GİRİŞ 01.03.2018 16:06 GÜNCELLEME 01.03.2018 16:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kara kışta sokakta yaşamak zorunda olan yüzlerce evsize sahip çıktı. Yıllar önce başlatılan Kimsesizler Misafirhanesi, projesiyle kış aylarında evsiz vatandaşları ağırlayan İBB , misafirhanede kalan kimsesizlere kişisel bakımdan, sağlık hizmetine barınma ve yeme içmeye kadar bir çok hizmeti ücretsiz olarak sunuyor.

Esenyurt’ta hazırlanan Kimsesizler Misafirhanesinde 439 evsize hizmet veriliyor. Aralık ayından bu yana hizmetten 2 bin 557 kişi yararlanırken istek üzerine 130 vatandaş, memleketlerine geri gönderildi. Vatandaşlar 153 ‘ü arayarak evsiz ihbarı yapabiliyor. İhbar üzerine İBB’ye bağlı ekipler, evsiz vatandaşı alarak tesise yerleştiriyor. Tesiste sağlık hizmetleri ücretsiz sunulurken ilaç yardımı da yapılıyor.

 

15 yıldır sokaklarda yaşıyor

15 yıldır sokaklarda yaşayan 62 yaşındaki Kazım Çelik, yıllardır geçimini sokak sanatçılığı ile sürdürüyor. Kalacak yeri olmadığı için kış aylarında verilen hizmetten yararlandığını söyleyen Çelik, ” Yaklaşık 15 senedir sokaklardayım. Eskiden otelde kalıyordum, mecburen sokaklardayım. Otel fiyatları çok yüksek, ancak karnımızı doyuruyoruz. Geçimimi gitarımla sağlıyorum. Sokak sanatçılığını ben ilk ortaya çıkardım 90- 95’lerde ben çıkardım, benden başka kimse yoktu, İstiklal’de. Hakkı amca vardı, kaval çalardı” dedi.

"Sokakta yaşamama zemin hazırlayan babam oldu"

15 Yaşında evden ayrılıp sokaklarda yaşamaya başladığını söyleyen Aydın İpek ise,"15 yaşında evden ayrıldım, olmadık suçlara bulaştım, hapishane hayatım var. Hep sokaklarda yaşadım. 4- 5 senedir devletimizin verdiği bu hizmetten yararlanıyorum. Kafamızı sokacak bir yerimiz var. Allah razı olsun. Akşam olunca her pislik ortaya çıkıyor, bizde onların içinde yaşıyoruz. Kaçış yok bize. Sokakta yaşamama zemin hazırlayan babam oldu. Bizi okutup, bu kadar ezmeseydi, annemiz öldükten sonra kıymet verseydi biraz böyle olmazdı” diye konuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 1
  • yalçın 6 yıl önce Şikayet Et
    yazık devletin kadro verecek parası torun bakan nineye teyzeye verecek parası var ama sizin gibi sokakta kalanlara sadece kışın oda soğuk olursa bir iki ay bakacak parası var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
IMF'den Türkiye açıklaması