FETÖ "şehzadeler grubu" oluşturmuş

14'ü tutuklu 60 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından M.K'nin ek ifadesiyle, örgütün zengin iş adamlarının varisleri konumundaki erkek çocukları için özel "sohbet grubu" oluşturduğu ortaya çıktı.

FETÖ "şehzadeler grubu" oluşturmuş
FETÖ "şehzadeler grubu" oluşturmuş
GİRİŞ 13.03.2018 12:38 GÜNCELLEME 13.03.2018 12:38

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yargılanan ve 12  Ocak'taki duruşmada ev hapsi verilerek tahliye edilen iş adamı M.K'nin ek  ifadesindeki detaylar dikkati çekti.

İş adamının ek ifadesinde, örgütle bağlantılı iş adamlarının çocukları  için oluşturulan özel "sohbet grubu"yla ilgili detaylar da yer aldı.

 

 

"ŞEHZADELER" KRAL DAİRESİNDE TOPLANMIŞ

M.K, ifadesinde, örgütün himmet adı altında topladığı kara para  akışını sağlamak için özel "sohbet grubu" oluşturduğunu belirtti.

Cansun Sarıyıldız'ın sözde il imamı olarak Bursa'da bulunduğu  2009-2014 yıllarında özel bir sohbet grubu tertip edildiğini bildiren M.K,  "Buradaki amaç örgütle irtibatlı zengin iş adamı ve sanayicilerin varisleri  konumunda olan erkek çocuklarını örgüte kazandırmaktı çünkü baba emekli olduktan  sonra o şirketten alınan himmetlerin devam etmesi için bu çocukların örgütü  sevmesi ve aidiyet duygusunu oluşturmak hedeflenmekteydi." ifadesini kullandı.

M.K, bu grubun, FETÖ'nün "Bursa imamı"nın Orhangazi Üniversitesindeki  "kral dairesi" olarak bilinen katta toplandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bildiğim kadarıyla Orhangazi Üniversitesinin misafir katında 10-15  kişiden oluşan bir grupla bu sohbet uzun bir müddet devam etti. Bu sohbete Cansun  Sarıyıldız'ın hocalık yaptığını hatırlıyorum. Bu oluşuma örgüt tarafından ne tür  bir isim verildiğini tam hatırlamıyorum ancak biz kendi aramızda bu gruba  'şehzadeler grubu' diye isim takmıştık. İş adamları F.K, R.K, E.A. ve S.Ş'nin  çocuklarının bu sohbete zorlandığını biliyorum."

"ÖRGÜT, MUHALİF BİR SİYASİ PARTİ GİBİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI"

M.K, örgütün özellikle 17-25 Aralık'tan sonra bir siyasi parti gibi  hareket ettiğine değinerek, "Ben 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün  yaptıklarından, yaşanan gerginlikten rahatsızlık duymaya başladım çünkü örgüt,  muhalif bir siyasi parti gibi propaganda faaliyetlerine başladı ve her geçen gün  de kendisine bağlı basın ve medyası yoluyla bu işin dozunu artırdı."  değerlendirmesini paylaştı.

Kendisi hakkında soruşturma açıldığı zaman örgütün hemen dernekler ve  vakıflarından ilişiğini kestiğini ileri süren iş adamı, şu bilgileri aktardı:

"Sözde il imamı Sarıyıldız'a 2014 yılı nisan ayında üniversitedeki  görevimden ve BUGİAD'tan (kapatılan Bursa Girişimci İş Adamları Derneği) istifa  etmek istediğimi söyledim. O da düşünceme saygı duyduğunu fakat şu an böyle bir  hamle yaparsam bunun bir tetikleme yaparak diğer üyeler nezdinde de kopmalara  sebebiyet vereceğini ama yerime uygun bir kişi bulduğunda derhal bu değişikliği  yapacağını anlatarak biraz sabır göstermemi rica etti. Ben de 20 yılın hatırı  var, geçmişte yaşanan ortak güzellikler adına beklemek zorunda kaldım. 2015 yılı  kasım ayında FETÖ/PDY soruşturması açılınca 'İhsan' kod adlı Bursa il sorumlusu  talimatıyla bizi istifa ettirdiler. Bu olay sonrasında çok kızdım, 'Ben 1,5  yıldır ayrılmak için kendimi yırtıyorum siz duymazdan geldiniz ama kendinize  gelince sırf üniversite zarar görmesin diye bir günde yerimize 3 tane adam  bulmasını biliyorsunuz.' diyerek azarladım."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!